Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

67. Sait Faik Abasıyanık Hikaye Armağanı yazar Şermin Yaşar’a verildi

67. Sait Faik Abasıyanık Hikaye Armağanı yazar Şermin Yaşar'a verildi


Şair, öykü ve roman yazarı Sait Faik Abasıyanık anısına her yıl bir öykücüye verilen ‘Sait Faik Hikaye Armağanı’ sahibini buldu. Darüşşafaka Cemiyeti ile İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle 67. kez düzenlenen yarışmada, yazar Şermin Yaşar ödüle değer görüldü.

67. Sait Faik Hikaye Armağanı’nın “insan psikolojisinin karanlık yanlarını ustaca kurulmuş olay örgüleri ve ironik bir dille anlatmakta gösterdiği başarıdan dolayı” Şermin Yaşar’ın ‘Deli Tarla’ adlı kitabına verilmesi kararlaştırıldı.

Sait Faik Abasıyanık’ın annesi Makbule Abasıyanık tarafından 1955’te kurulan “Sait Faik Hikaye Armağanı”, 1964’ten itibaren Darüşşafaka Cemiyetince veriliyor. Sait Faik’in vasiyetnamesi doğrultusunda dönemin ileri gelen edebiyat ustalarından oluşturulan jüri, o yıl içerisinde yazılmış en iyi hikayeyi seçiyor.

Her yıl yazarın vefat yıl dönümü olan mayıs ayında verilen armağanı geçen yıl, ‘Döngel Dünya’ isimli kitabı ile Ethem Baran almıştı.

ŞERMİN YAŞAR KİMDİR?

Yazar, 1982 yılında Almanya’da dünyaya geldi. Eğitimini Türkiye’de alan ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olan Şermin Yaşar, yine bu alanda yüksek lisansını tamamladı. “Tarihi Hoşça Kal Lokantası”, “Göçüp Gidenler Koleksiyoncusu” ve “Gelirken Ekmek Al” isimli öykü kitaplarını Türk edebiyatına kazandıran Yaşar’ın ayrıca “Çok Hayal Kuran Çocuk”, “Oyun Takvimi”, “Dedemin Bakkalı”, “Kuş Masalları” ve “Abartma Tozu” adlı çocuk kitapları bulunuyor.

Exit mobile version