Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

16 ilde ‘Gülen Cemaati’ operasyonları: 143 gözaltı kararı var; 84 şüpheli yakalandı

16 ilde ‘Gülen Cemaati’ operasyonları: 143 gözaltı kararı var; 84 şüpheli yakalandı


Çanakkale’de merkezli 14 ilde aileleri cezaevinde olanların yakınlarına maddi yardımda bulundukları suçlamasıyla aralarında esnaf ve öğrencilerin de olduğu 84 kişi daha gözaltına alındı.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında MİT Çanakkale Bölge Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğünün desteğiyle Çanakkale, İstanbul, Edirne, İzmir, Kocaeli, Aydın, Balıkesir, Çorum, Bursa, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak, Manisa ve Kayseri’de Gülen cemaati üyelerine operasyon düzenlendi, 84 kişi gözaltın alındı.

 

Operasyonda gözaltına alınanların Gülen cemaatinin Çanakkale’deki öğrenci, esnaf, aile ve il yapılanması ile finans yapılanması olduğu öne sürüldü.

 

Gözaltına alınanlar arasında ‘Çanakkale il imamı’, ‘bölge sorumlusu’, ‘ilçe imamları’, ‘öğrenci sorumluları’ ile ‘üst kademede mahrem konumda yer alan’ kişiler olduğu iddia edildi.

 

Soruşturma kapsamında, şüphelilerin cezaevinde bulunan cemaat üyelerinin ailelerine maddi yardım ettiği, internet ve oyunlar üzerinden haberleştiği, çok sayıda cemaat üyesinin yasa dışı yollarla yurt dışına kaçma girişimlerinin olduğu da iddia edildi.

 

AA: KOVİD-16 SAYILARINDAKİ ARTIŞIN NEDENİ DE GÜLEN CEMAATİ ÜYELERİ

 

Anadolu Ajansı’nda yer alan haberde ayrıca Covid-19 olan cemaat üyelerinin ‘filyasyon sürecini umursamayarak kaçak olarak halkın arasına çıkıp virüsü bilinçli yayma eğiliminde olduğu iddiasına da yer verildi.

 

Polisin yere yatırarak başlarına silah dayadığı kişilerin evinde bulduğu Kitap Zamanı eki ve telefonları sergilemesi dikkati çekti.

 

Ankara

 

Ankara’da Gülen cemaatinin adliye teşkilatı, polis ve jandarma yapılanması içinde oldukları ve birbirleriyle ‘sabit hatlardan irtibat kurdukları’ iddiasıyla 127 kişi daha gözaltına alındı.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Gülen cemaatinin ‘adalet teşkilatındaki yapılanması’ iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında 60 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

 

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, adalet teşkilatında sabit telefonlarla irtibat ve faaliyetlerde bulundukları iddia edilen 60 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

 

Açıklamada, şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalara Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edildiği belirtildi.

 

Yine Ankara’da ’emniyet ve jandarma yapılanması’ iddiasıyla yürütülen iki ayrı operasyonda 67 kişi  hakkında gözaltı kararı verildi.

Exit mobile version