Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şehir hastanelerine yapılan ödemeler gizlenmeye başlandı

Kamu-özel işbirliği (KÖİ) projesi olarak yapılan ve müteahhitlerin işlettiği şehir hastanelerine yapılan kira ve hizmet bedeli ödemeleri halktan gizlenmeye başlandı.

Sağlık Bakanlığı, şehir hastanelerine yapılan kira ve hizmet bedeli ödemelerini ilk kez bu ay yayımlamadı. Ödemelerin gizlendiği tabloların Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından Sağlık Bakanlığı’na gönderildiği, bakanlığın da bu tabloları olduğu gibi yayımladığı belirtildi.

Hizmet alanın da almayanın da para ödemek zorunda bırakıldığı KÖİ yükümlülüğü yüzünden şehir hastanelerine bu yıl en az 16.3 milyar lira para ödenecek.

Geçen yıl kira ve hizmet bedeli adı altında şehir hastanelerine 8.7 milyar lira para ödenmiş ve bu ödemeler bütçe tablolarına yansımıştı. Bu yıl şehir hastanelerine 6 milyar 415 milyon lirası hizmet alımı, 9 milyar 977 milyon lirası kira bedeli olmak üzere ödenecek toplam 16 milyar 392 milyon lira halktan gizlenmiş olacak.

Ödemelerin gizlenmesi nedeniyle Sudan, Mogadişu, Somali, Bangladeş, Nijer gibi ülkelerdeki hastanelere gönderilen yardım paraları ve aşılama için yapılan harcamalar da kamuoyu tarafından bilinemeyecek.

Exit mobile version