Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gergerlioğlu, hastaneden kaçırıldı!

Evine yapılan baskınla gözaltına alınan insan hakları savunucusu HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun hastaneden kaçırıldığını öğrenildi. Oğlu Salih Gergerlioğlu, 12.38’de yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Babamı hastaneden adeta bir mizansen uygulayarak kaçırdılar.” ifadelerini kullandı. Gergerlioğlu, dün gece rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırılmış ve anjiyo olmuştu.

2016 yılında yaptığı bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle vekilliği Anayasaya aykırı olarak düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun önceki gece hastaneye getirilmesi gerekirken, cezaevine götürüldüğü ortaya çıkmıştı.

KORSANVARİ ŞEKİLDE KAÇIRILDI

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, partisinden bir grup milletvekiliyle, Gergerlioğlu’nun anjiyo olduğu Ankara Şehir Hastanesi önünde açıklama yaptı. Gergerlioğlu’nun evinde kabul edilemez bir tutumla gözaltına alındığını ifade eden Toğrul, gözaltı işleminin ardından ilk olarak sağlık kontrolü yapılmak üzere Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi’ne götürüldüğünü belirtti. Toğrul, “Biraz önce şahit oldunuz, biz vekiller olarak buraya geldik ve vekilimizin sağlık durumu nedir bilgi almak istedik ama maalesef Ankara Şehir Hastanesi’nde bir kişi bile bize açıklama yapmadı. Görüşme taleplerimiz bekleyin geliyorlar denilerek sürüncemede bırakıldı. Kimse bilgi vermedi. Çıkaracaklar, götürecekler diye bilgi verildi önlem alındı, araçlar geldi çıkarılacakmış gibi senaryo çizildi. Ancak gerçekten korsanvari bir şekilde milletvekilimiz kaçırıldı. Hastaneden kaçırıldı. Nereye götürüldüğünü bilmiyoruz. Sincan Cezaevine götürüldüğünü düşünüyoruz. İşin doğrusu, zulmün bir başka versiyonunu görüyoruz. Bir milletvekili burada basından, arkadaşlarından kaçırılmıştır; korsanvari bir şekilde götürülmüştür.” dedi.

Exit mobile version