Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türk Tipi Başkanlık 3 Merkez Bankası başkanı yedi

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kasım ayında Merkez Bankası başkanlığına atadığı Naci Ağbal’ı da görevden aldı. Erdoğan’ın görevden aldığı Merkez Bankası başkanı sayısı üçe çıktı. Ağbal’ın yerine eski AKP’li vekil Şahap Kavcıoğlu atandı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevinden alınarak, yerine eski AKP’li vekil Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı. Ağbal’ın yerine, perşembe günü yapılan faiz artışını eleştiren hükumete yakın gazetenin yazarının atanması dikkat çekti.

DAMAT ALBAYRAK’IN İSTİFASINA NEDEN OLMUŞTU

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevinden alınarak, yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Ağbal görevden alındı. Ağbal, Kasım 2020’de, Murat Uysal’ın yerine Merkez Bankası Başkanlığı’na atanmıştı. Ağbal’ın atanmasından iki gün sonra da damat Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa etmişti.

HEDEFE KONDU, GÖREVDEN ALINDI

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, perşembe günkü toplantısında faiz oranlarını 200 baz puan artırarak yüzde 19’a çıkardı. Merkez Bankası’nın faizi yüzde 17’den yüzde 19’a çıkarması üzerine eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a desteğiyle bilinen Yeni Şafak gazetesi, Naci Ağbal’ı hedefe alarak “Bu operasyonu kim adına çektiniz?” diye eleştirmişti.

ERDOĞAN’IN GÖREVDEN ALDIĞI 3. MERKEZ BANKASI BAŞKANI

Naci Ağbal, Erdoğan’ın görevden aldığı üçüncü Merkez Bankası Başkanı oldu. Ağbal yerine Yeni Şafak yazarı, eski milletvekili Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı. Naci Ağbal’dan önce Merkez Bankası Başkanı olan Murat Uysal ve Murat Çetinkaya da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınmıştı.

GÖREVDEN ALINAN AĞBAL, TEŞEKKÜR ETTİ

Ağbal, karar sonrası kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanımıza Merkez Bankası Başkanlığı dahil bugüne kadar uygun görerek atadığı tüm görevlerden dolayı teşekkür ederim. Bugün itibariyle görevden alınmam nedeniyle de şükranlarımı arz ediyorum. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip eylesin” ifadelerini kullandı.

AKP ESKİ VEKİLİ, YENİŞAFAK YAZARI

Naci Ağbal’ın yerine Merkez Bankası Başkanı olarak atanan 26. Dönem AKP Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, 23 Mayıs 1967’de Bayburt’ta doğdu. Bankacı; Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü Denetim Uzmanı olarak bitirdikten sonra, İngiltere Hastings College’ta İşletmecilik üzerine eğitim gördü. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı. Esbank TAŞ’de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Türkiye Halk Bankası AŞ’de çeşitli görevlerde bulundu. Yenişafak gazetesinde de köşe yazarlığı yapıyor.

Exit mobile version