Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mısır İhvan konusunda Türkiye’den istediğini almaya başladı mı?

Türkiye, Mısır’la yakınlaşma çabaları çerçevesinde Müslüman Kardeşlerin yayın organlarına Mısır’ı eleştiri sınırlaması getirdi. Dubai merkezli El Arabiye televizyonu Türk yetkililerin İstanbul’dan yayın yapan Vatan, El Şark ve Mukameleen adlı televizyon kanallarındaki siyasi programların durdurulmasını istediklerini duyurdu.

Haberde bu programların yerine drama ya da magazin ağırlıklı programların konmasının istendiği de öne sürülüyor. Haberde ayrıca Türk yetkililer grubun liderleriyle yaptığı görüşmelerde talimatlara uyulmasını, aksi takdirde yayınlarının kalıcı olarak kapatılması ve sınır dışı edilmekle tehdit edildikleri belirtiliyor.

Bu gelişmenin, Mısır’ın Türk yetkililerin yakınlaşma taleplerine şartlı yanıt vermesinden sonra geldiğine işaret edilen haberde Mısır’ın iki ülke arasındaki ilişkilerin düzeltilmesinin egemenlik ilkesine ve Arap ulusal güvenliğinin gereklerine saygı gösterilmesini, yasal ve diplomatik çerçevelere uyulmasını istediği ifade ediliyor.

El Arabiye daha önce bir kaynağın, maslahatgüzar düzeyinde iki Mısır-Türk diplomatik misyonunun biraraya geldiğini açıkladığını da öne sürüyor. El Arabiye’ye göre aynı kaynak Mısır’ın talepleri arasında iki ülke arasında normal ilişkilerin kurulabilmesi için uluslararası hukuka ve iyi komşuluk prensiplerine uyulması, bölge ülkelerini içişlerine müdahale edilmemesinin de bulunduğunu da aktardı.

Exit mobile version