Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Melih Bulu araç ihalesini Galatasaraylı Albayrak’ın şirketine verdi

Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanlığı kararı ile rektör olarak atanan Melih Bulu personel taşınması ile ilgili ihaleyi AKP’ye yakın şirkete verdi.

Bulu, kamu ihalelerinde sıklıkla eleştirilen kurum bünyesinde araç satın almayıp, kiralama yöntemiyle personeli taşımayı tercih etti. Boğaziçi Üniversitesi taşıt kiralama ihalesini AKP’ye yakınlığı ile bilinen Altur şirketine 1 milyon 525 bin 610 TL’ye verdi. Hizmet alımı ihalesinin yaklaşık maliyeti ise 1 milyon 525 bin 610 TL olarak belirlenmişti.

Altur şirketi Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak’a ait. Altur  3. Havalimanı ve İETT’nin ihalelerini de alan şirketlerden biri olarak tanınıyor.

İstanbul ve Ankara’da personeli taşıyacak 50 araç için ödenen bedel ise 61 günü kapsıyor ve Haziran sonu itibariyle sözleşme süresi bitecek.

İhale ayrıca davet usulü olan Kamu İhale Kanunu’nun 21/b maddesine dayandırıldı. Söz konusu madde de ihaleye başvurmak için, “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” şartları aranıyor.

Haberin detayına buradan ulaşabilirsiniz

Exit mobile version