Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD Başkanı Biden: ABD’nin Rusya’ya boyun eğdiği günler sona erdi

ABD Başkanı Joe Biden, başkan olduktan sonra ilk ziyaretini Dışişleri Bakanlığı’na yaptı. Burada konuşan Biden, “Rusya’nın agresif eylemleri karşısında ABD’nin boyun eğdiği günler sona erdi” dedi. Biden, ABD askerlerinin Almanya’dan geri çekilme sürecini askıya aldığını belirtti

ABD Başkanı Joe Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile ilk ziyareti Dışişleri Bakanlığı’na yaptı. Gazetecilere açıklama yapan Biden “Amerika geri döndü, diplomasi geri döndü” ifadelerini kullandı. Biden, Antony Blinken’in Dışişleri Bakanlığı görevini zor bir dönemde aldığını, Blinken ve ekibine ABD’nin dış politikada atacağı adımları yoğunlaştıracağı ve sorunların çözümünde diplomasi yolunu izleyeceği konusunda güvendiğini belirtti.

Açıklamalarında Rusya’yı hedef alan Biden, “Rusya’nın agresif eylemleri karşısında ABD’nin boyun eğdiği günler sona erdi” dedi. Biden, Rus muhalif Aleksey Navalnıy’ın derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Myanmar’daki askeri darbe ile ilgili konuşan Biden, “Myanmar ordusu iktidarı bırakmalı ve tutukluları serbest bırakmalı” ifadelerini kullandı.

ABD askerlerinin Almanya’dan geri çekilme sürecini askıya aldığını belirten Joe Biden, ABD’nin Yemen’deki savaşta Suudi Arabistan’a verdiği askeri desteği sona erdirdiğini ve ilgili silah satışlarını durdurduğunu açıkladı.

Exit mobile version