Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hillary Clinton “Kobani’nin Kızları” kitabını diziye uyarlıyor

 

Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve kızı Chelsea Clinton’ın birlikte kurdukları prodüksiyon şirketi, “Kobani’nin Kızları” isimli kitabı mini dizi olarak uyarlayacak.

Gayle Tzemach Lemmon’ın “The Daughters of Kobani” (Kobani’nin Kızları) isimli kitap, 2014 ve 2015 yıllarında Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e karşı savaşan YPG’li Kürt kadın savaşçılarla yüzlerce saatlik röportajlara ve sahadaki haberlere dayanıyor.

Kitap, 16 Şubat’ta Penguin etiketiyle yayınlanacak.

Kitabın tanıtımında şu ifadeler yer alıyor: “‘Kobani’nin Kızları’, Suriye’de IŞİD’i durdurmak için dünyanın umudu haline gelen Kürt milis kadınlarının unutulmaz hikayesidir.”


Gayle Tzemach Lemmon

Lemmon aynı zamanda, New York Times’ın en çok satanlar listesine giren 2011’de yayınlanan “The Dressmaker of Khair Khana” ve 2015’te çıkan “Ashley’s War”un yazarı.

Kendi kitapları “The Book of Gutsy Women, Hillary, 73 and Chelsea, 40″a dayanan bir belgesel dizisi için Apple TV + ile bir anlaşma imzaladıktan sonra, şimdi de gözlerini Lemmon’un yakında çıkacak kitabı “Kobani’nin Kızları: Bir İsyan, Cesaret ve Adalet Hikayesi”ne diken anne-kızın şirketinin ismi ise HiddenLight Productions.

Eski Dışişleri Bakanı Clinton projeyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Kobani’nin Kızları, adalet ve eşitlik için savaşan cesur, meydan okuyan kadınların olağanüstü bir anlatımı. HiddenLight’ı, hem görünen hem de görünmeyen kahramanları kutlamak için yarattık. Cesaretleri çok sık gözden kaçan bu kadınların ilham verici hikayesini dünyanın dört bir yanındaki izleyicilere sunmaktan daha heyecanlı olamazdık.”

Exit mobile version