Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yüzü kızarmadan yalan söyleyebilen birisi

‘Çıplak arama’ iddialarını yalanlayan Süleyman Soylu’ya belgeyle cevap veren Engin Koç, ” Kanıtlıyorum, şimdi namussuz ve şerefsiz sözünü sana iade ediyorum” dedi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, son günlerin tartışma konusu olan emniyet ve cezaevindeki mütedeyyin kadınlar başta olmak üzere şüpheli ve mahkumlara uygulanan ‘Çıplak arama’ işkencesi hakkında konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Çıplak arama iftirasını atmak alçaklık ve namussuzluktur” sözlerine de değinen Özkoç, Soylu’yu sert bir dille eleştirdi.

ÇIPLAK ARAMA YAPILDI

İçişleri Bakanı Soylu’nın hiç yüzü kızarmadan yalan söyleyebilen birisi olduğunu belirten Özkoç: “Bakın insan hakları komisyonu, gelen Namık Varol. Komisyon üyemiz Ali Haydar Hakverdi’nin sorusu üzerine, ‘çıplak arama vardır.’ Ne zaman nasıl yapıldığını komisyon üyelerine tek tek anlatmıştır. Bazen alt giyinik üst çıplak, bazen üst giyinik alt… Bazen de bütün halinde çıplak arama yapıldığını ceza tutukevleri genel müdür yardımcısı söylüyor. Elazığ Cezaevi İnceleme Raporu, ‘çıplak arama yapıldı onuruma dokundu’ deniliyor. Diyarbakır İnceleme Raporu, ‘mahkumlar çıplak bir biçimde arandılar.’ Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi Raporu, burada da aynı şekilde ‘kuruma ilk geldiğimizde çıplak arama yapıldı taciz edildik’ deniyor” dedi.

HEPİMİZİN DURMASI GEREKİYOR

‘Çıplak arama’ işkencesinin tacize döndüğünü vurgulayan Özkoç: “Bir kontrolün ötesinde mahkumun haysiyeti ve onurunu zedeleyecek bir noktaya getiriliyorsa buna karşın hepimizin durması gerekiyor. İçişleri Bakanı ‘Bunu söyleyenler namussuzdur, şerefsizdir’ diyor. Kanıtlıyorum, şimdi namussuz ve şerefsiz sözünü sana iade ediyorum. İçişleri Bakanı mafya ağzıyla konuşuyor, mafya ağzıyla konuşursan sana mafya ağzıyla cevap verirler. CHP’ye karşı sana verilen tetikçilik görevini, mafya ağzıyla sürdürmenin devlete maliyeti vardır. O makamlar yıpratılmaması, senin gibi kişiler tarafından zedelenmemesi gereken makamlardır. Hak etmediğimiz makamlarda saraydaki kişinin iki dudağında orada oturtturuluyorsunuz” ifadelerini kullandı.

AKP: BELGESİ YOK

‘Çıplak arama’ skandalı, Cemaat operasyonları kapsamında Uşak’ta gözaltına alınan 30 kadının sosyal medyadaki ifşaları sonrası ortaya çıktı. Kadınların maruz kaldıkları çağdışı uygulamayı gündeme taşımalarının ardından toplumun her kesiminden, emniyet ve cezaevinde gerçekleştirilen bu keyfi işkenceye karşı ses yükseldi. AKP’liler ise Özlem Zengin ve Süleyman Soylu başta olmak üzere, ‘Belgesi yok’ diyerek çıplak arama iddialarını yalanladı.

Exit mobile version