Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yalanlar, yasaklar ve israf: İşte yeni Türkiye

HABER ANALİZ | İLKER DOĞAN 

↘️ 15 Temmuz sonrasında yüzbinlerce kadın ve erkek cezaevlerinde çıplak olarak arandı ve skandal uygulama devam ediyor.

↘️ Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine getirilen Hamza Yerlikaya’nın lise diplomasının sahte olduğu ortaya çıktı.

↘️ Ülkenin istifa eden hazine ve maliye bakanının, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeğeni tarafından feci şekilde dövüldüğü iddia ediliyor.

↘️ Dünya Bankası verilerine göre dünyada en fazla kamu ihalesi alan ilk 10 şirketten 5’i Türkiye’de bulunuyor. Türkiye, 5 holdinge çalışıyor.

↘️ Vatandaşlar için “Kuru ekmek yiyorlarsa aç değillerdir” diyen AKP’li vekilin yediği kebapları belediyeye fatura ettirdiği tespit edildi.

↘️ Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, günlük 15 TL ve daha az bir gelirle yaşayanların sayısını sıfırladıklarını övünerek anlattı.

↘️ MHP Kocasinan İlçe Başkanlığı, esnafa ‘destek’ olma adına  zarf içerisinde tam olarak 50 kuruş ‘siftah parası’ dağıttı.

↘️ İl ve ilçelerin girişlerinde yer alan tabelalardaki rakım ve nüfus bilgileri ‘masraflı’ oldukları gerekçesiyle silindi.

↘️ AKP döneminde İBB’den 33 milyona alınan arsanın 3 yıl sonra İBB’ye 370 milyona satıldığını belgelerle açıklandı.

↘️ Rejimin fedaileri tarafından kaçırılan Yusuf Bilge Tunç’tan 505 gündür haber alınamıyor. İktidar suskun.

↘️ Millet açlıktan kırılırken Saray’da Irak Başbakanı Mustafa El-Kazımi için müzikli ziyafet verildiği ortaya çıktı.

↘️ Türkiye demokrasi, insan hakları, özgürlükler, yargı bağımsızlığı ve ekonomi konusunda dibe batmış durumda. Skandal uygulama ve haberlere her gün yenileri ekleniyor. İktidar temsilcilerinde inanılmaz bir vurdumduymazlık var. AKP’nin inşa ettiği yeni Türkiye için yalanlar, yasaklar ve iftiralar sıradan hale geldi. Ortaya çıkan hiçbir hukuksuzluk, yalan ya da ahlaksızlık yüzlerini kızartmıyor. Son bir ayda gündeme gelen skandallardan herhangi biri, başka bir ülkede yaşansa, yer yerinden oynar, hükümet istifa etmek zorunda kalırdı. Ancak Yeni Türkiye’de hukuksuzluk ve işkence desteklenirken, ahlaksızlıkların üzeri ‘belge getirin’ denilerek örtülmeye çalışılıyor.

ÇIPLAK ARAMA REZALETİNDE BELGE AYIBI

↘️ 15 Temmuz sonrasında yüzbinlerce kadın ve erkek emniyet ve cezaevlerinde çıplak olarak arandı ve skandal uygulama devam ediyor. Yüzlerce kadın maruz kaldıkların insanlık suçunu görüntülü olarak anlattı ancak iktidar temsilcileri sorunu çözmek yerine, ‘inanmadığını’ söylüyor ve ‘belge’ istiyor. İktidar temsilcileri nasıl bir belge istiyor; zir çıplak aramalar ‘kamerasız’ odalarda yapılıyor.

SAHTE DİPLOMA SKANDALI

↘️ Cumhurbaşkanı eski Başdanışmanı ve Gençlik Spor Bakan Yardımcısı olan Hamza Yerlikaya, 13 Haziran 2020’de Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi yapıldı. Bankacılıkla uzaktan yakından ilişkisi olmadığı halde yapılan ama eleştirilmişti. Yerlikaya’nın lise diplomasının bile sahte olduğu mahkeme kararıyla tespit edildi. Kendisi de bunu itiraf ediyor mahkeme ifadesinde. Dolayısıyla üniversite diploması da geçersiz hale geldi. Ancak Yerlikaya hala koltuğunda oturuyor.

BİR BAKAN FECİ ŞEKİLDE DÖVÜLÜYOR

↘️ Ülkenin istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak günlerdir kayıp. Nerede olduğunu, ne yaptığını kimse bilmiyor. İddiaya göre Albayrak, kayınpederi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeğeni tarafından feci şekilde dövüldü. Ağzının burnunun kırıldığı belirtiliyor. Bir ülkenin en önemli bakanlarından biri dövülüyor, ev hapsine alınıyor ve kimse “Bu nasıl olur?” diyemiyor. İktidar medyasında ise ölüm sessizliği var.

TÜRKİYE 5’Lİ ÇETEYE ÇALIŞIYOR

↘️ Dünya Bankası verilerine göre altyapı yatırımlarında en fazla kamu ihalesi alan ilk 10 şirket arasında Limak Holding, Cengiz Holding, Kolin, Kalyon ve MNG Holding de bulunuyor. İlk 10 şirketin 5’i Türkiye’den! Her yıl kamudan milyarlarca dolar ihale alan bu şirketlere ayrıca ‘garanti’ ödemeleri kapsamında yine milyarlarca dolar para aktarılıyor. Kısaca Türkiye, muhalefetin ‘5’li çete’ dediği iktidar yandaşı 5 holdinge çalışıyor.

VATANDAŞA KURU EKMEK, AKP’Lİ VEKİLE KEBAP

↘️ Meclis’te CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın, “Millet aç. Midesine kuru ekmek giriyor!” sözlerine, “O zaman aç değiller” şeklinde cevap veren AKP milletvekili Şahin Tin’in, yediği kebapların 1.115 TL’lik faturasını AKP’nin yönetimde olduğu Çivril Belediyesi’ne ödettiği ortaya çıktı. Denizli Milletvekili Tin’in yediği kebap fişlerini belediyeye yazdırdığına ilişkin haber Denizli 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişimden kaldırıldı!

GÜNLÜK 15 TL’LİK KAZANÇLA ÖVÜNMEK

↘️ Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, AKP’nin ülkede aşırı yoksulluğu bitirdiğini anlattı üç gün önce. Bakan’ın açıklamasına göre daha önce günlük kazancı 15 TL’den daha az olan 2,5 milyon kişi varmış. İşte bunu bitirmişler! Övünerek anlatıyor bunu. Peki nasıl yapmışlar, yeni iş alanları oluşturup insanları iş sahibi yaparak mı? Hayır! Sosyal yardım programlarıyla. Aylık üç beş kuruş para vermişler insanlara. Bugün resmi rakamlara göre 17 milyona yakın insan yardımlarla ayakta durabiliyor. 17 milyon insan AKP döneminde yardıma muhtaç hale gelmiş. Çalışanların yüzde 60’ı asgari ücret ve bir tık üzeri maaşla geçinmeye çalışıyor.

ESNAFA BÜYÜK DESTEK: 50 KURUŞ!

↘️ AKP rejiminin pandemi döneminde esnafa bir kuruş bile karşılıksız hibe vermediği yazılmıştı. Rejim, Avrupa’daki hükümetlerin aksine insanları daha da borçlandırmıştı. Ancak doğru değilmiş; MHP Kocasinan İlçe Başkanlığı’nın esnafa ‘destek’ olma adına zarf içerisinde tam olarak 50 kuruş ‘siftah parası’ dağıttığı ortaya çıktı. Evet 50 kuruş!

TABELALARDAN ‘RAKIM’ GİTTİ, İSRAF BİTTİ

↘️ Karayolları Genel Müdürlüğü geçtiğimiz haftalarda 81 il, 911 ilçenin giriş ve çıkışlarında bulunan bilgilendirme tabelalarından nüfus ve rakım bilgilerini ‘maliyetleri’ gerekçe göstererek çıkardı. Sayıştay raporlarına göre Saray’ın günlük maliyeti 10 milyon lira! Saray’ın hangarında kimilerine göre 13 kimilerine göre 16 uçak bulunuyor. Bu uçakların her birinin yıllık bakım maliyetinin 800 bin dolar civarında olduğu belirtiliyor. Erdoğan’ın saraylarının sadece bahçe bakımına, yılın ilk 10 ayı içinde 55 milyon TL harcandığı ortaya çıktı. Eski parayla 55 trilyon lira!

BİR İSTANBUL SOYGUNU

↘️ İBB CHP Meclis Grubu Sözcüsü Tarık Balyalı önceki gün önemli bir yolsuzluğu detaylı olarak anlattı. Buna göre AKP döneminde İBB’den 33 milyona alınan arsa, 3 yıl sonra İBB’ye 370 milyon liraya satılmış. Üç yılda tek arsadan elde edilen vurgun 337 milyon lira! Balyalı, “Birileri’ 33 milyon liraya aldıkları araziyi 3 yıl sonra İBB’ye 370 milyon liraya sattılar.” dedi.

505 GÜN ÖNCE KAÇIRILDI, İKTİDARDA UTANÇ SUSKUNLUĞU

↘️ Yusuf Bilge Tunç görev yaptığı Savunma Sanayi Müsteşarlığı’ndaki görevinden 15 Temmuz’dan sonra KHK ile ihraç edildi. Ankara’da 6 Ağustos 2019’da siyah transporterla kaçırılan Yusuf Bilge Tunç 505 gündür ortaya çıkarılmadı. Tıpkı onun gibi kaçırılan 6 kişi aylar sonra ’emniyette’ bulunmuştu! İnsan Hakları Savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, geçtiğimiz hafta Meclis’te konuyu gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, Yusuf Bilge Tunç’un resmini göstererek, 505 gündür ortaya çıkarılmadığını anlattı. Oktay, resme bir kez bile bakamadı.

SARAY’DA ZİYAFET

↘️ Millet açlıktan kırılıyor. İnsanlar çöpten ekmek topluyor. TÜİK’e göre  2002’den bu yana ülke genelinde geçim sıkıntısı nedeniyle intihar edenlerin sayısı 5 bine yakın. 2020 hariç son 5 yılda ise tam 1.370 kişi açlık ve yoksulluk nedeniyle intihar etti. Hal böyleyken geçtiğimiz hafta Saray’da Irak Başbakanı Mustafa El-Kazımi için müzikli ziyafet verildiği ortaya çıktı. Saray’ın donattığı masalarda bir kuş sütü eksikti! Görüntüler kamuoyunda büyük tepki çekti.

Exit mobile version