Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şair Yılmaz Odabaşı “12 Eylül’deki kıyım Gülen cemaatine yapılıyor” dedikten saatler sonra tutuklandı

Şair Yılmaz Odabaşı, sosyal medya hesabından “12 Eylül’de solculara uygulanan acımasız kıyım Gülen cemaatine ve KHK’lılara uygulanıyor. Kadınlara, çocuklara kıymayın efendiler” mesajını paylaştıktan saatler sonra gözaltına alındı. Odabaşı, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak Kandıra Cezaevine gönderildi.

Şair ve Yazar Yılmaz Odabaşı, noter işlemi yaparken polisler tarafından gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan Odabaşı, tutuklanarak Kocaeli Kandıra Cezaevine gönderildi.

Odabaşı, tutuklanmadan önce sabah saatlerinde sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: “12 Eylül’de biz solculara yıllarca uygulanan acımasız kıyım, bugün Fethullan Gülen cemaatiyle bir biçimde ilişkilendirilen on binlere ve KHK’lılara uygulanıyor… Herkes insan olmakla saygıdeğer; hele kadınlara (analara), çocuklara kıymayın efendiler! Yürek donduran, uykularımızı kaçıran büyük trajediler yaşanıyor. Ses olalım!”

Bu paylaşımından saatler sonra gittiği noterde işlem yaparken polis tarafından gözaltına alınan Odabaşı, polis aracından çektiği fotoğrafı paylaştı. Odabaşı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak, Kocaeli Kandıra Cezaevine gönderildi.

Exit mobile version