Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Olay TV’nin kapatılmasına Fahrettin Altun ‘şereftir’ cevabı verdi

Olay TV’nin 26 gün yayın yaptıktan sonra kapatılmasıyla ilgili HDP’li Dilşat Canbaz Kaya’nın soru önergesini Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yanıtladı. Altun, sosya medyadan “HDP’nin de onun efendilerinin de hedefinde olmak şereftir” cevabı verdi.

HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, 26 gün yayın yaptıktan sonra karartılan Olay TV hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Kaya soru önergesinde, kanalın sahibi Cavit Çağlar’ın “İktidardan çok büyük baskı var, devam edemeyeceğim” sözlerini hatırlatarak, Olay TV’nin kapanması sürecinde Saray’dan bir baskı olup olmadığını sordu.

Kaya, önergesinde şu ifadeleri kullandı: “Yayın hayatına 30 Kasım’da başlayan Olay TV, 25 Aralık akşamı son vermek zorunda kaldı. Olay TV Ana Haber’e konuk olan Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, kanalın sahibi Cavit Çağlar’ın ‘Bana iktidardan çok büyük baskı var, devam edemeyeceğim’ dediğini ifade etmiştir. Medyada artan sansür ve baskılar Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından mı yürütülmektedir? Olay TV’nin kapatılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı tarafından herhangi bir baskı yapılmış mıdır? Cumhurbaşkanlığı, Olay TV sermayedarlarından Cavit Çağlar ile bugüne kadar kaç görüşme gerçekleştirmiştir? Bu görüşmelerin içeriği ve kapsamı nedir?”

ÖNERGEYE CEVAP YERİNE HDP’Yİ HEDEF ALDI

Olay TV ile ilgili söz konusu sorulara Oktay’dan yanıt bekleyen Kaya’ya Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medyadan siyasi bir üslupla cevap verdi. Altun, “Bir HDP’li şahıs beni suçlayan bir “soru önergesi” vermiş. PKK’dan emir almadan ağzını açamayanlar ifade özgürlüğünden bahsediyorlar! HDP’nin de onun efendilerinin de hedefinde olmak şereftir. Büyük, güçlü ve tam bağımsız Türkiye yolunda canımız feda…” dedi.

Exit mobile version