Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İrfan Fidan, kadına şiddet ve yolsuzluk iddiaları için ‘F.TÖ operasyonu’ dedi

İktidarın “yargıda reform yapılacağı” açıklamalarının ardından Yargıtay’a atanan eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, eşini darp ettiği ve adının bazı yolsuzluk ve rüşvet olaylarına karıştığı iddiaları için “FETÖ’nün itibarsızlaştırma operasyonu” dedi. Hâkimler Savcılar Kurulu ise “Kurulumuz sekreteryasında bu içerikte bir dilekçenin bulunmadığı hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur” açıklamasında bulundu.

Sosyal medyada gündem olan paylaşımlarda, üst düzey bir yargı mensubunun özel hayatıyla ilgili sırrını öğrenen eşini darbettiği, darp raporu alan kadının yargı mensubunu şikayet ettiği, bir başsavcı vekili aracılığıyla yapılan şikayetin yargı mensuplarını soruşturan kurulun ilgili dairesine gönderildiği ve şikayetin yargı mensubunun mal varlığındaki artışı sağlayan yolsuzluk ve rüşvet iddialarını da içerdiği öne sürüldü.

İddialarda bahsi geçen üst düzey yargı mensubunun Yargıtay’a atanan eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan olduğu iddiaları gündeme geldi.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’a açıklama yapan İrfan Fidan, iddiaları yalanlayarak ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Fidan, “Yalan, ortaya atanlar hakkında suç duyuru yapılıyor. Tazminat davası açacağım” dedi. Fidan, böyle bir iddianın neden ortaya atıldığı sorusuna ise “Anayasa Mahkemesi adaylığım öncesi FETÖ’nün itibarsızlaştırma operasyonu” yanıtını verdi. Fidan, “Kim ya da kimler hakkında suç duyurusunda bulunacaksınız” sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

HSK’DEN AÇIKLAMA

İddiaların ardından HSK’den yapılan yazılı açıklamada, “Sosyal medyada, üst düzey bir yargı mensubu hakkında birtakım iddialar içeren şikâyet dilekçesinin kurulumuza iletildiği belirtilmiş ise de bahsedilen iddiaları içeren bir şikâyet dilekçesinin kurulumuza başsavcılıklar aracılığı ile veya başka bir yolla gönderilmediği, kurulumuz sekreteryasında bu içerikte bir dilekçenin bulunmadığı hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi. (HABER MERKEZİ)

Exit mobile version