Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gergerlioğlu AKP’lilere böyle seslendi: Ben de Ali Şeraiti’nin dediğini diyorum, ‘Sizi rahatsız etmeye geldim’

 Hak savunucusu ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, AKP’li Özlem Zengin ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisini hedef alması ve ‘terörist’ olmakla yaftalamasına Meclis Genel Kurulu’nda karşılık verdi.

Genel Kurul’a seslenen bir kez daha çıplak arama işkencesini gündeme getirdi ve ‘Kazanacağız, çünkü haklıyız’ dedi. AKP’ye kapatma davası açıldığı dönemi hatırlatan Gergerlioğlu, ”Şimdi önüne gelene küfreden İçişleri Bakanı’nız var ya, o zaman da size ağız dolusu küfrediyordu. O zaman ilk açıklamayı yine ben yaptım. Ben insan hakları savunucusuyum…” ifadelerini kullandı.

Hukuksuzlukların ayyuka çıktığını vurgulayan Gergerlioğlu, şöyle konuştu:

”Hukuksuzluklar bitmiyor. Dün gece yarısı bir buçukta Ayhan Bilgen ve diğer arkadaşlarımız duruşmalı olması gereken bir tutukluluk değerlendirmesine apar topar çıkarıldı. Gündüz nereye kalmış, gece yarısı tutukluluğa devam kararı verildi.

SOYLU SİZE KÜFREDERKEN BEN SİZİ SAVUNUYORDUM

Ayhan Bilgen’le MAZLUMDER’deyken 367 krizine karşı sonuna kadar mücadele ettik. 2008’de AK PARTİ’ye kapatma davası açılmıştı, ben MAZLUMDER Genel Başkanıydım. İlk karşı açıklamayı ben yaptım. Bugün, hani Bakanınız var ya, ona buna küfrediyor, o gün size ağız dolusu küfrediyordu.

Başörtüsü mücadelesinde ben bir vicdan mücadelesi veriyordum. Başörtüsüne özgürlük derken herkese özgürlük diyordum, başı açığın da özgürlüğü olması gerekir diyordum.

BAŞÖRÜSÜNÜN İÇİNİ BOŞALTANLAR BENİM MÜCADELEMİ ANLAYAMAZ

Bakın, ben hayatım boyunca mücadeleden geliyorum. Bana kimse bir şey anlatmasın, başörtüsü edebiyatı da anlatmasın çünkü ben yıllarımı başörtüsü mücadelesinde verdim, polisten dayak yedim, hakaret yedim. Ama siz, başörtüsünün içini boşaltanlar, bunu anlayamaz.

Bakın, ben bu meselede haklıyım. Haklı olduğum için de güçlüğüm, güçlü olduğum için de kimseden korkmuyorum. Vallahi de billahi de bu meselede kazanacağız! Partimiz, tüm ezilenler, yeryüzünün lanetlileri ilan edilenler, zenciler, haklıyız, korkmuyoruz, kazanacağız inşallah.

Sayın Murat Çepni Vekilimiz gündeme getirdi 19 Aralıkta. Biz burada çıplak arama var derken, Sayın Özlem Zengin “İnanamıyorum, öyle bir şey yok.” derken Sincan Cezaevinde çıplak arama vardı.

Şimdi, düşünen her insan, devletlerin üvey evladı oluyor arkadaşlar. Böyle bir şey olabilir mi? Biz insan hakları ihlallerini vurguluyoruz, çıplak arama diyoruz, yemediğimiz hakaret kalmıyor.

Sincan Cezaevinden mektup elinizi vicdanınıza koyun: “Bugün koğuş aramasında oldu her şey. Tecrit hücresine götürdüler zorla, orada da işkence yaptılar, çıplak arama için üstümüzü, başımızı yırttılar, bu sırada darp gördük” diyor, burada birileri “Çıplak arama yok.” derken.

Özlem Zengin, bana demiş ki: “Gergerlioğlu, bu Meclisi terörize ediyor.” Size sorarım: Bu Mecliste tek biriniz bile beni herhangi bir kavga, gürültüde gördü mü? Ben iki buçuk yıldır insan hakları ihlallerini anlatırım, buraya, çıkarım kürsüye insan hakları ihlallerini anlatırım!

HAYATIM BOYUNCA GÜCÜN YANINDA OLMADIM

Ben hayatım boyunca gücün yanında değildim. Kimisi, güç bu tarafa giderse bu tarafa, bu tarafa giderse bu tarafa gider. Biz hak eksenindeydik, Allah’a şükürler olsun, hiç de şaşmadım bu eksenden.

ALİ ŞERİATİ GİBİ DİYORUM: SİZİ RAHATSIZ ETMEYE GELDİM

Ünlü sosyolog, yazan, çizen ve genç yaşta katledilen, hayran olduğum Ali Şeriati der ki: “Ben, sizi rahatsız etmeye geldim.” Evet, ben de sizi rahatsız etmeye geldim. Partimle insan hakları ihlallerini vurgulamak için varız.

BENİM ADIM ÖMER FARUK

Ben dün de söyledim, benim adım Ömer Faruk, bu adı bana rahmetli babam koydu, dedi ki: “Oğlum, sen adaletli ol diye bu ismi sana koydum.” Ben de hayatım boyunca -56 yaşındayım- şu ana kadar adaletin peşinde koştum. Harun deyip de Karun diye gitmedim, Allah’a şükürler olsun.

ALLAH’TAN BAİKA KİMSDEN KORKMAM

Çok inatçıyımdır, çok ısrarcıyımdır, bundan dolayı insan hakları savunucusuyum. Sonuna kadar mücadele ederim, yılmam, boyun eğmem, Allah’tan başka kimseden de korkmam; bunu bilin.

Bana hakaret edenlerin hepsini mahkemeye veriyorum. Ben insan hakları savunucusuyum, kimseye hakaret etmem. Mahkemenin önünde hakkımı ararım ama bilin ki sonuna kadar ararım.”

Exit mobile version