Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

FDA araştırması: Pfizer aşısı alerji mi yapıyor?

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Almanya’nın biyoteknoloji şirketi BioNTech ile Amerikalı ilaç şirketi Pfizer’ın birlikte geliştirdiği koronavirüs aşısıyla ilgili ortaya çıkan alerjik tepkileri araştırdıklarını açıkladı.

FDA Biyolojik Gelişme ve Araştırma Merkezi Direktörü Peter Marks, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaska dışında diğer bazı eyaletlerden de koronavirüs aşısının alerjik etkileri hakkında şikayetler geldiğini ve bunları incelediklerini söyledi.

TIKLAYIN – İlk Pfizer/BioNTech aşıları yapılıyor

Bileşen tespit edilmeye çalışılıyor

Marks, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ve İngiltere’deki meslektaşlarıyla eş güdümlü çalıştıklarını söyleyip “Aşıdaki hangi bileşenin alerjiye sebep olduğunu tespit etmeye çalışıyoruz” dedi.

ABD’nin Alaska eyaletinin Juneau şehrindeki Bartlett Bölge Hastanesi’nden Perşembe günü yapılan açıklamada, aşının, 10 dakika içinde iki sağlık çalışanında “aşırı alerjik tepkiye” yol açtığı belirtilmişti.

TIKLAYIN – Alaska’daki sağlık çalışanı Pfizer aşısına reaksiyon gösterdi

İngiltere’de iki kişide alerji

Aşının yaygın kullanımına onay verilen İngiltere’de de geçen hafta benzer iki vaka görülmüştü.

İngiltere İlaç ve Tıp Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA) ilaç ve gıdalara aşırı alerjik reaksiyon gösteren kişilerin, aşıyı vurulmaması gerektiğini belirtmişti.

Exit mobile version