Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP Hükumetinden esnafa bin lira, tarikat ve cemaatlere 81 milyon lira destek

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, 2021 yılı bütçesinde iktidarın, ‘Kar gütmeyen kuruluşlara yapılan transferler’ kalemi altında tarikat ve cemaatlere milyonlarca lira aktardığını söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükumetin pandemi nedeniyle zor günler geçiren esnafa destek paketi altında bin lira dağıtacağını açıkladı. Erdoğan’ın duyurduğu destek paketi, yardım miktarını az bulan muhalefetin tepkisini çekti.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ise, bütçe görüşmelerinin devam ettiği Genel Kurul’da ilginç bir konuşma yaptı. Erbay, 2021 yılı bütçesinde iktidarın, ‘Kar gütmeyen kuruluşlara yapılan transferler’ kalemi altında tarikat ve cemaatlere milyonlarca lira aktardığını söyledi.

Esnaf ve çiftçinin zor günler geçirdiğini belirten Erbay: “Diyanetin 2021 yılı bütçesinden, çocukların taciz edildiği, yurtlarında çocuklarımızın diri diri yandığı dernek ve vakıflara toplam 81 milyon 893 bin TL ödenek ayrılmış. Biz bu paranın nereye, hangi amaçla verildiğini dahi bilmiyoruz. Bu derneklere ayrılan bütçeyle esnafa ve çiftçiye destek verilseydi ne olurdu biliyor musunuz?” diye sordu.

KENDİ AŞIMIZI YAPABİLİRDİK

Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü AKP tarafından kapatıldığını hatırlatan Erbay: “Kapatılmasaydı eğer diyanete ayrılan bütçenin bir kısmı buraya ayrılsaydı kendi aşımızı üretebilirdik. Hem vatandaş yurtdışından aşı beklemek yerine yerli ve milli aşıyı kullanırdı hem de bu aşıyı dünyaya satarak çok büyük kazanç elde edebilirdik” dedi.

Exit mobile version