Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Aile boyu zulüm devam ediyor! Mevlüt Öztaş’ın kardeşi yeniden tutuklandı

Cezaevinde pankreas kanserine yakalandıktan sonra aylarca tahliye edilmediği için hayatını kaybeden Cihan Haber Ajansı muhabiri Mevlüt Öztaş’ın kardeşi Yaşar Öztaş, daha ağabeyinin acısı dinmeden yeniden cezaevine gönderildi.

15 Temmuz’dan sonra başlatılan cemaat soruşturmasında 21 Kasım 2016’da polis memurluğundan HKH ile ihraç edilen Yaşar Öztaş, Yargıtay’ın cezasını onaması üzerine yeniden tutuklandı.

Şubat 2018’de tutuklandıktan sonra cezaevinde kansere yakalanan Cihan Haber Ajansı muhabiri Mevlüt Öztaş defalarca başvuru yapılmasına rağmen tahliye edilmedi. Hastalığı ileri boyuta taşınan Mevlüt Öztaş kamuoyu baskısıyla 24 Haziran’da tahliye edilmiş ancak 19 Ağustos’ta kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Hem ağabeyinin cezaevinde olduğu süreçte hem de vefatından sonra yeğenlerine kol kanat geren ihraç polis Yaşar Öztaş Kimse Yok Mu Derneği’ne yaptığı bağış ve Bank Asya’dan kredi kartı başvurusu bahane edilerek örgüt üyeliği suçlamasıyla yeniden hapse atıldı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan yeğeni Büşra Öztaş aynı acıları yeniden yaşamak istemediklerini belirterek, ‘‘Yengem aradı, yandım ben Büşra diye. Abimi sapasağlam aldılar, cezaevinde kanser oldu kaybettik daha acımız dinmedi, aynı şeyi tekrar yaşamayacağımızı kim garanti edebilir dedi. Cevap veremedim.’’ İfadelerini kullandı.

Exit mobile version