Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ağaç katliamcısı Cengiz Holding’in ‘Hayat ağacı’ reklamına ‘dislike’ yağdı

Yürütttüğü enerji, maden, taş ocağı, inşaat projelerinde binlerce dönümlük arazide ağaç katliamlarına neden olan Cengiz Holding’in “Hayat Ağacı” isimli Youtube videosu tepki çekti. Kullanıcılar videoyu dislike yağmuruna tuttu.

Cengiz Holding’ing Youtube’da yayımladığı ve Hayat Ağacı ismini verdiği verildiği reklam filminde, “meyve veren ağaç taşlanır” teması  işleniyor. Küçük bir çocuğun yaşlı bir adamla birlikte diktikleri ağacı anlatan filmde, dedenin “En zor şey meyve veren ağaç olmaktır. Taşlamak isteyen çok olur” sözleri dikkat çekiyor. “Bu ağaç gibi her daim bu topraklara meyve ver” öğüdünün yer aldığı reklamda, üst ses Cengiz Holding’in 40 yıldır bu ağacı yaşam felsefesi yaptığından bahsediyor.

Cengiz Holding’in YouTube kanalındaki video, haberi yayımladığımız saatlerde 230 binden fazla kişi tarafından izlenmiş ve 37 bin “dislike” almış durumdaydı. Ayrıca videonun yorumlara kapalı bir şekilde yayımlanması dikkat çekti.

Halk arasında sık sık devletten aldığı ihalelerle gündeme gelen, ağaç katliamlarıyla anılan Cengiz Holding’in videosunun açıklamasında ise “Kuruluşumuzun üzerinden 40 yıl geçmiş olsa bile, Cengiz Holding’in kuruluş felsefesi çok daha önce 1970 yılında ortaya çıktı. Kurulduğumuz ilk günden itibaren bir ağacı şirket felsefemiz yaptık. Cengiz Holding olarak, bugüne kadar, üstlendiğimiz her işi, her zaman memleket menfaatlerini ön planda tutarak hayata geçirdik. Her zaman bu ülkeye ve insanlarına fayda yaratacak, toplumun her katmanına dokunacak projeler geliştirerek, Türkiye’nin gurur duyacağı bir şirket olma vizyonu ile çalıştık. Bizim işimiz de gücümüz de bu memleket” denildi.

Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz, 17- 25 Aralık yolsuzluk operasyonları sürecinde, halka ettiği küfürle hatırlanıyor. Holdinge bağlı Cengiz Elektrik, son olarak 12 milyon 932 bin TL teklif ile TBMM ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2021 yılı elektrik enerjisi alım ihalesini aldı.

Exit mobile version