Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Suruç aileleri Akar’a tepki gösterdi: ‘Katilleri başka yerde aramasınlar’

Çözüm sürecinin bitirilmesini IŞİD’in katliamlarına bağlayan Milli Savunma Bakanı Akar’a tepki gösteren Suruç aileleri, ‘Katilleri başka yerde aramasınlar’ dedi

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) 2021 yılı bütçesi görüşmeleri sırasında muhalefet milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile devlet arasında 2013 ile 2015 yılları arasında yürütülen çözüm sürecinin bitirilmesini IŞİD’in yaptığı Suruç, Ankara, Antep ve İstanbul Havalimanı katliamlarına bağladı.

‘Katilleri başka yerde aramasınlar’

Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren Vatan Budak’ın babası Murat Budak, Bakan’ın yaptığı açıklamalarının gündem değiştirmeye yönelik olduğunu belirterek, “Suruç, Ankara ve diğer katliamları kimlerin yaptığını sadece bizler değil, bütün dünya biliyor. Geçenlerde ‘Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa, birçok insan, insan yüzüne çıkamaz’ dedi. Ki kendisi o dönemde en yetkili şahıstı. Katilleri başka yerde aramasınlar. Katiller kendileri. Bu belgelerle ortadadır” diye konuştu.

‘Önleri açıldı’

Suruç Katliamı’ndan yaralı olarak kurtulan Koray Türkay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7 Haziran seçimleri öncesi söylediği, “400 milletvekili verin ve bu iş huzur içinde çözülsün” sözlerini hatırlatarak, “Bu sözle aslında saldırıların önünü açtı. Bu katliamlardan sonra ortaya çıkan birçok bulguda, MİT mensuplarının da bu işin içerisinde olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda 2012’den beri takip edilmelerine, 85 kez soruşturma açılmasına rağmen, katliamları gerçekleştirenlere yönelik 2014 yılında yapılacak operasyon izninin reddedilmiş olması, bir yerden katliamın önünün açıldığı ve organize edildiğini açık bir şekilde gösteriyor” dedi.

Exit mobile version