Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Mücadelemiz daha da yükselecek’

TJA’nın ‘Em Xwe Diparêzin’ kampanyası çeşitli illerde devam ediyor. Kampanya kapsamında Sur ve Mardin köylerinde etkinlikler düzenlendi

TJA ve Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 25 Kasım Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya HDP Diyarbakır Milletvekilleri Remziye Tosun ile Dersim Dağ, TJA aktivistleri ve çok sayıda kadın katıldı. Yürüyüş esnasında sık sık slogan atan kadınlar, “Li Hemberî fuhuş, destavêtina zarokan em xwe diparêzin” pankartı taşındı.

Yapılan yürüyüşün ardından kadınlar adına açıklama yapan Remziye Tosun, “Dört yıldır Sur ilçesi üzerinde çok kirli politikalar oynanıyor. Bizler kadınlar olarak bu politikalara karşı mücadelemizi daha da yükseltmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Açıklamanın ardından, “Jin, jiyan, azadi”, “Çocuklara uzanan eller kırılsın”, “Kadınlara uzanan eller kırılsın”, “Em xwe diparêzin”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları atıldı.

Mardin’de köy ziyaretleri

TJA Mardin’de 25 Kasım kapsamında iki ilçede köy ziyareti yaparak kadınlarla buluştu.

Kızıltepe’de Yüceli (Xursa Nav) köyünde bir araya gelen kadınlara HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar da eşlik etti. Kadınları burada ellerinde çiçekler ile çocuklar karşıladı. “Em xwe diparêzin” bildirisi dağıtan kadınlar köydeki bütün evleri gezerek kadınlarla sohbet etti.

Ziyaret sırasında kadınlar sık sık “Jin Jiyan Azadi” sloganları attı. Artuklu ilçesine bağlı Ambar köyüne giden HDP ve TJA’lılardan oluşan bir diğer heyet ise kadınlara bildiri dağıttı. Köydeki kadınlarla sohbet eden TJA’lılar “Em xwe diparêzin” kampanyasıyla ilgili bilgiler verdi.

Exit mobile version