Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bülent Arınç: Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın, Bülent Arınç’ın “Kavala’nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş’ın da tahliyesi olabilir” sözlerine tepki göstermesinin ardından Arınç’tan yeni açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Gazeteci Murat Çelik’e yaptığı açıklamada ‘istifa edecek’ yorumları için ‘şu an bu doğru değil’ dedi. Arınç, “Ben başkaları gibi Twitter’dan, Instagram’dan istifa etmem” ifadelerini kullandı.

“BAŞKALARI GİBİ TWITTER’DAN, INSTAGRAM’DAN İSTİFA ETMEM”

Bülent Arınç, “Ben duygusal bir insanım. Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı. İstifa ettiğim yönünde bazı söylentiler çıkmış ama şu an için bu doğru değil. Ben başkaları gibi Twitter’dan, Instagram’dan istifa etmem” dedi.

“Oluşan durumla ilgili, Sn. Cumhurbaşkanı ile bizzat görüşmeyi bekliyorum” diyen Arınç, “Kendisiyle görüştükten sonra gereken neyse onu yapacağım. Gelişen şartlar altında o konuşmayı yapmaya neden ihtiyaç duyduğunu kendisinden dinlemek isterim. Kendisinden dinledikten sonra, ‘O konuşmanın muhatabı bendim. Bu durumda buyurun istifa mektubumu’ diyebilirim” ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç bir istifa durumunda sadece Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa edeceğinin altını çizdi, ‘Partiden neden istifa edeyim?’ dedi.

 

 

Exit mobile version