Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Acı ilaçları içmemiz gerektiğinin farkındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan 18. MÜSİAD EXPO fuarında yaptığı konuşmada faiz kararına ilişkin ’Bu aşamada bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin farkındayız’ dedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Merkez Bankası tarafında faizin yüzde 15’e çıkarılmasına ilişkin 18. MÜSİAD EXPO fuarında değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan MB’nin kararına ilişkin “Gerekirse bu aşamada bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin farkındayız. Dünkü yapılan faiz artırımı kararını bu çerçevede değerlendiriyorum” diyen Erdoğan, “Ülkemizi faiz, enflasyon, kur sarmalından çıkarmak zorundayız. Aksi halde bedel ödemek durumunda kalırız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  şu açıklamalarda bulundu:

“Hepimize görevler düşüyor. Hepimizin yapması gereken fedakarlıklar var. Hazine ve maliye bakanlığımız merkez Bankamız ile özel sektörümüz bundan sonra daha güçlü bir şekilde çalışacaklardır. Hem ekonomik politikalarımızı tahkim edecek hem demokrasi ve özgürlüklerimizin çıtasını yükseltecek hem de milletimizin günlük hayatında rahatlamaya yol açacak hazırlıklar içindeyiz.”

“Gerekirse bu aşamada bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin de farkındayız. Dünkü yapılan faiz artırımı kararını bu çerçevede değerlendiriyorum. Ülkemizi faiz, enflasyon, kur sarmalından çıkarmak zorundayız. Aksi halde bedel ödemek durumunda kalırız. Faiz sebeptir. Enflasyon neticedir. Bunu böyle bilelim.”

Exit mobile version