Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye-Yunanistan sınırında mültecileri rehin alan mafya, işkence edip fidye istiyor

İstanbul’da mültecilere yönelik çalışma yürüten Tarlabaşı Dayanışma Grubu, Türkiye-Yunanistan sınırında mültecileri rehin alan işkencecilerin videosu paylaşıldı. Videoda Tükçe konuştukları duyulan “mafya” olduklarını söyleyen şahısların, rehin aldıkları mültecileri fidye karşılığı serbest bıraktığı aktarıldı. Çetenin İstanbul Küçükçekmece’deki işbirlikçilerinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Tarlabaşı Dayanışma Grubu, 10 Ekim’de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Yunanistan’a geçmek için Edirne’ye giden Afrikalı göçmenler sınırdaki çeteler tarafından rehin alınıyor. Bize ulaşan bilgilere göre 5 rehine 4000$ fidye karşılığında serbest bırakıldı. Çetenin elinde 10’dan fazla rehine buluyor” ifadelerine yer verildi.

Paylaşımdaki videoda iki şahsın “Where is money (Para nerede)” diyerek işkence ettikleri mültecinin “Money come today (Para bugün gelir)” dediği duyuluyor. Videoda bir işkencecinin Türkçe “Sus, sus” ve “Mafyayım, mafya” dediği duyuluyor.

“10’DAN FAZLA REHİNENİN BİR YERDE TUTULDUĞUNU BELİRTTİLER”

Sendika.Org’a konuşan Tarlabaşı Dayanışma Grubu’nun kurucularından Muhammed Sıddık Yaşar, 10’dan fazla rehinenin bilinmeyen bir yerde tutulduğunu öğrendiklerini ve bazı rehinelerin para karşılığında serbest bırakıldığını söyledi.

Videonun daha önceden temasta oldukları Afrikalı bir kanaat önderi tarafından destek için kendilerine gönderildiğini belirten Yaşar, “İşin peşine düştüğümüzde 10’dan fazla rehinenin bir yerde tutulduğunu ve lokasyonun söylenmediğini ama bunun karşılığında para istendiğini belirttiler. Bu süreçte de bir kısmının parasını aileleri yurtdışından, sağdan soldan toplamış, kendilerine söylendiği gibi burada bir lokasyona bırakmışlar. 5000 dolar karşılığında 4 kişi serbest bırakılmış” dedi.

Türkiye-Yunanistan arasındaki bir bölgede sertbest bırakılan kişilerin Yunanistan tarafındaki kamplardan birine ulaştıklarını aktaran Yaşar, “İnternet imkanları olunca da Türkiye’deki ailelerini ve yakınlarını arayıp ‘Biz ulaştık, durumumuz iyi ama çok kötü eziyete uğradık’ gibi söylemlerde bulunmuşlar” ifadelerini kullandı.

Serbest bırakılanlardan, çetenin elinde 10’dan fazla kişinin daha olduğunu öğrendiklerini belirten Yaşar, “Konuya ilişkin biz de bir çalışma başlattık. Sosyal medyadaki paylaşımımız sonrası bazı olumlu sonuçlar aldık, yetkililer şu an konu ile ilgileniyor” ifadelerini kullandı.

ÇETENİN İSTANBUL’DAKİ İŞBİRLİKÇİLERİ GÖZALTINA ALINDI

Tarlabaşı Dayanışma, konuya ilişkin dün yaptığı paylaşımda ise “Videoda darp edildiği görüntülenen göçmenle iletişime geçtik. Alıkonulma ve darp edilme hadisesinin Yunanistan’da gerçekleştiği, şu anda Atina’da olduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu bilgisine ulaştık” ifadelerine yer vererek, çetenin İstanbul Küçükçekmece’deki işbirlikçilerinin gözaltına alındığını kaydetti.

(HABER MERKEZİ)

Exit mobile version