İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sivas Valisi’ne yönelik eleştirel paylaşımlarda bulunan Erdal Yılmaz’ın adeta hayatı karartıldı. Evi basıldı, terör örgütüne üyelikten hakkında soruşturma açıldı. Bir ay içinde iki kez gözaltına alınan Yılmaz’ın ailesinin tüm özel bilgileri trol hesaplar tarafından ifşa edildi. Kanser hastası babasına bakan polis kardeşi Ardahan’a sürüldü.
Sosyal medyada “Maske” adlı hesaptan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sivas Valisi Salih Ayhan’ı eleştiren tweetler atan Erdal Yılmaz’ın evi, PÖH ekiplerince kapısı kırılarak gece saatlerinde basıldı.
Yılmaz, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Bakan Soylu’nun kapatılan Samanyolu TV’de yaptığı konuşmaları alıntılayarak paylaştı. Yılmaz, ayrıca Sivas Valisi Ayhan Yılmaz’ın, eşini Sancaktepe Belediyesinde 15 günlüğüne memur yaptırdığını daha sonra Sivas’ta il müdür yardımcılığı görevine getirttiğini iddia etti.
Hakkında “hakaretten” soruşturma açılan Yılmaz’ın evi, kapısı kırılarak PÖH ekiplerince gece saatlerinde basıldı. Bu kez “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla soruşturma açılan Yılmaz’ın ifadesi aynı gün Ankara’ya getirilerek alındı. Yurtdışı çıkış yasağıyla serbest bırakılan Yılmaz, tweet atmaya devam edince bir ay içinde ikinci kez gözaltına alındı. Yılmaz’a bu kez de ev hapsi verildi. Yılmaz’ın İzmir’de polis olarak görev yapan kardeşi Ardahan’a sürülürken, ailesinin tüm kimlik bilgileri ise sosyal medyadaki trol hesaplar tarafından ifşa edildi. Ayrıca, Yılmaz’ın soruşturmasına gizlilik kararı koydurularak, hakkında terör dosyası açıldı.
AİLESİNİN EV ADRESİ PAYLAŞILDI
Sosyal medyadaki sahte hesaplarca Yılmaz’ın ve ailesinin TC kimlik numaraları, telefon bilgisi, ev adresi, polis olan kardeşinin İzmir’deki ev adresi ve aile bilgileri, Yılmaz’ın eski eşinin bilgileri, mevcut eşinin çalıştığı işyeri gibi çok sayıda özel bilgisi ifşa edildi. Hakkında “FETÖ’cü, DHKP-C’li”, “Abilerin Metin Külünk, Mehmet Metiner seni kurtaramayacak” şeklinde paylaşımlar yapıldı.
SADECE ELEŞTİRDİM
Cumhuriyet’e konuşan Yılmaz, babasının prostat kanseri olduğunu belirterek, “Babam 9 Eylül Hastanesi’nde tedavi oluyordu, kardeşimi Ardahan’a sürdükleri için hastaneye gidemiyor. Babam, tedaviyi yarıda kesip, kâğıt imzalayarak köye dönmek zorunda kaldı. Şu anda bilinci yarı açık durumda. Annemin iki gözü kornea nakilli, kendi işini yapamıyor. Ben şeker ve tansiyon hastasıyım. Evden çıkıp onlara bakmaya gidemiyorum. Sadece ifade özgürlüğü kapsamında eleştiri yaptım. Bu yapılanlar insanlık değil” dedi.
ZORAKİ DELİL ÇIKARTILMAYA ÇALIŞILDI
Yılmaz’ın avukatı Emin Uysal, “Müvekkilimin dijital verileri üzerinde inceleme yapıldı. İmaj raporlarında zoraki yöntemlerle delil çıkartılmaya çalışılmış. Elektronik kelepçe tedbiri ölçülülük ilkesine aykırı, bununla ilgili AHİM kararları var. İtirazlarımız reddedildi. İddianame de hâlâ hazırlanmadı. Tek talebimiz, müvekkilin hukuka ve usule uygun olarak yargılanması” açıklaması yaptı.