Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya’dan Erivan’a destek: ‘Savaş Ermeni topraklarına sıçrarsa…’

Ermenistan ile Azerbaycan arasında, Dağlık Karabağ konusunda çatışmaların başladığı günden bu yana taraflar arasında dengeli bir tutum izleyen Rusya, ilk kez Ermenistan’a açık destek açıkladı ve savaşın Ermeni topraklarına sıçraması halinde Erivan’a gerekli yardımın yapılacağını duyurdu.

AFP tarafından geçilen haberde, Rusya cumartesi günü yapılan açıklama ile, Azerbaycan-Ermenistan arasında Dağlık Karabağ’da devam eden çatışmaların bölgeyi aşarak Ermenistan’a ulaşması halinde, Erivan yönetimine gerekli desteği sağlama sözü verdi.

Haberde, “Ermenistan’ın Moskova’dan daha fazla destek istemesi, Rusya, Azerbaycan ve müttefiki Türkiye’nin uzun zamandır Dağlık Karabağ’da devam eden çatışmaya çekilmesi endişelerini de artırdı” ifadeleri dikkat çekti.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü duyurmuştu.

Açıklamada Paşinyan’ın Putin’den “Dağlık Karabağ’da güvenliğin sağlanması için Rusya’nın ne tür yardımlarda bulunabileceği konusunda detaylı görüşmelerin başlamasını talep ettiği” duyurulurken, Putin’in, çatışmalar Ermenistan’a ulaşırsa Erivan yönetimine yardım edileceği vaadinde bulunduğu belirtildi.

Taraflar, 10 Ekim’de Rusya’nın arabuluculuğunda gerçekleştirilen ateşkesi karşılıklı ihlal ederken, birbirlerini ‘kasten sivilleri hedef almak’la suçluyordu.

Exit mobile version