Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rahmi Koç koronavirüse yakalandı

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’un koronavirüs testi pozitif çıktı. Amerikan Hastanesi’nde tedavi altına alınan Rahmi Koç, 9 Ekim’de 90 yaşına girdi.

Son açıklanan koronavirüs verilerine göre, Türkiye’de Koronavirüs nedeniyle 73 kişi daha hayatını kaybetti, 1812 yeni hasta (semptom gösteren ve Koronavirüs testi pozitif çıkan kişi) tespit edildi. Böylece toplam ölüm sayısı 9 bin 153’e, hasta sayısı ise 343 bin 955’e yükseldi. ‘Vaka’ sayısı bilgisi paylaşılmadı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, beş ilde koronavirüs vakalarının hızla arttığı uyarısında bulundu.

İstanbul, Kocaeli, Bursa, Maraş ve Denizli’deki artışın tüm Türkiye için risk oluşturduğuna değinen Koca, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması çağrısında bulundu.

Salgında hayli kritik aylara girildiğine değinen Koca, “Önümüz kış, zamanımızın büyük kısmı kapalı alanlarda geçecek, virüsün yayılım imkanı genişleyecek” ifadelerini kullandı.

Her gün vaka sayısının artırıyor. Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’un da koronavirüs testi pozitif çıktı. Amerikan Hastanesi’nde tedavi altına alınan Rahmi Koç, 9 Ekim’de 90 yaşına girmişti.

Rahmi M. Koç, 1930 yılında doğdu. Harp Akademileri’nde yedek subaylık hizmetini tamamladıktan sonra 1958 yılında Otokoç şirketinde görev alarak Koç Topluluğu’nda çalışmaya başladı. 1960’ta Koç Topluluğu’nun Ankara’daki temsilci şirketi Koç Ticaret’e geçti.

1964’te, daha bir yıl önce kurulan Koç Holding’in Ankara’dan İstanbul’a taşınmasıyla, Rahmi Koç da Genel Koordinatör sıfatıyla holdingin başına geçti ve İstanbul’a taşındı.

Rahmi Koç, 1970 yılında yedi kişilik İcra Komitesi’nin Başkanı oldu ve 1975 yılında İdare Meclisi Başkan Yardımcılığı’na başlamasının ardından, 1980 yılında da dört kişilik üst düzey idarecilerden kurulu, Koç Holding İdare Komitesi Başkanı oldu.

Babası Vehbi Koç’un 1984 yılında İdare Meclisi Başkanlığı’nı kendisine devretmesinin ardından Rahmi Koç, 30 Mart 1984’te Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini aldı. 4 Nisan 2003’te görevinden emekli oldu ve yerini en büyük oğlu Mustafa Koç (ö.2016)’a bıraktı.

Rahmi Koç emekli olduktan sonra, daha önce babasının da yaptığı gibi, Koç Holding Onursal Başkanlığı’nı üstlendi.

Haberin detayına buradan ulaşabilirsiniz 

Exit mobile version