Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

“Munzur Üniversitesi Rektörü İpek’e kim dur diyecek?”

 Fotoğraf: CHP

Yaptığı usulsüz atamalarla gündeme gelen Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek, üçüncü kez Meclis gündemine taşındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun ardından bu kez CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, İpek’in usulsüzlüklerine ilişkin iki ayrı önerge verdi.

TIKLAYIN- Usulsüz atamanın talimatını Rektör Ubeyde İpek vermiş

Kaya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk‘un yanıtlanması talebiyle verdiği önergede şöyle dedi:

“Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek’in; 2018 yılında kardeşi Seda İpek Gündüzalp için iki ayrı akademik kadro ilanı açtığı ve kazanmasını sağladığı, doktora denkliği olmayan Şehmus Kurtuluş’u öğretim üyesi olarak çalıştırdığı, yeğeni Elif Kılıç Sezer için Mühendislik Fakültesi Elektrik/Elektronik Bölümünde araştırma görevlisi kadrosu açtığı, makam şoförü Yunus Başarır’ı İletişim Fakültesine fakülte sekreteri olarak atadığı, üniversitede doktorasını yapmış yıllardır kadro bekleyen çok sayıda akademisyen olmasına rağmen görevlendirme ile öğretim elemanı getirdiği iddia ediliyor”

“İpek’in eski danışmanı Ahmet Zülfü Türkoğlu ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Cem Tekinoğlu hakkında taciz iddialarının bulunduğu, ilgili kişilerin 2 yıldır üniversiteye gelmedikleri ve maaş almaya devam ettikleri iddiaları da mevcuttur. YÖK’ün usulsüzlükleri tespit ettiği, ancak usulsüz uygulamaların devam ettiği de iddialar arasındadır.”

TIKAYIN-YÖK usulsüzlüğü tespit etti, Rektör İpek üstünü örttü

CHP’li Kaya, Fuat Oktay ve Ziya Selçuk’a şu soruları yöneltti:

Munzur Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek’in, kardeşi Seda İpek Gündüzalp için iki ayrı akademik kadro açtığı ve kazanmasını sağladığı iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise nasıl bir işlem yapılmıştır?

Doktora denkliği olmayan Şehmus Kurtuluş’un Munzur Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalıştırıldığı iddiası doğru mudur? Doğru ise nasıl bir işlem yapılmıştır?

Rektör Ubeyde İpek, yeğeni Elif Kılıç Sezer için Mühendislik Fakültesi Elektrik/Elektronik Bölümünde araştırma görevlisi kadrosu açmış mıdır? İddialar doğru ise nasıl bir işlem yapılmıştır?

İpek, makam şoförü Yunus Başarır’ı İletişim Fakültesine fakülte sekreteri olarak atanmış mıdır? İddialar doğru ise nasıl bir işlem yapılmıştır?

Usulsüz atamalarla göreve başlatılan kişiler görevlerine devam etmekte midir?

Prof. Dr. Ubeyde İpek’in görevlendirme ile öğretim elemanı getirdiği, doktorasını tamamlayıp yıllardır kadro bekleyen akademisyenleri beklettiği iddiaları doğru mudur?

Üniversitedeki tecavüz iddialarına ilişkin nasıl bir işlem yapılmıştır? İlgili kişilerin 2 yıldır üniversiteye gelmedikleri ancak maaş aldıkları iddiaları doğru mudur?

Başlatılan soruşturmaların Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek tarafından görevlendirilen, Fırat Üniversitesi’nden M.D. tarafından yürütüldüğü doğru mudur?

Tüm bu iddialar için açılan ya da sonuçlanan soruşturma var mıdır? Herhangi bir soruşturma başlatılmadıysa nedenleri nelerdir? Soruşturma başlatılacak mıdır? (RT)

Exit mobile version