Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Aday olmamam için Türkiye makamlarınca tehdit edildim

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin katıldığı bir TV programında, seçimlerde aday olmaması için Türkiye resmi makamlarınca tehdit edildiğini ifade etti.

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Akıncı, konuşmasında, Türkiye’yi yönetene bağlı bir makam tarafından ‘aday olmaman senin ve ailen için iyi olur’ mesajının özel kalem müdürü aracılığıyla kendisine iletildiğini söyledi. Akıncı, mesajı sormak amacıyla Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’yi Cumhurbaşkanlığı’na davet ettiğini, ancak Başçeri’nin davete cevap vermediğini belirtti.

Akıncı, geçtiğimiz günlerde de sosyal medyada “Dünyada bu kadar açık ölüm tehdidi yapılan başka bir Cumhurbaşkanı var mı bilmiyorum” diyerek çok sayıda tehdit aldığını belirtmişti.

LEFKOŞA BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN YALANLAMA

Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliği, konuya ilşkin şu açıklamayı yaptı.

“Tv2020 Kanalında bugün yayınlanan bir programa katılan Sayın Akıncı’nın dile getirdiği şahsına yönelik adaylıktan çekilmesi mesajı verildiği yönündeki ifadeleri tamamen gerçek dışıdır.

Türkiye Cumhuriyeti, seçimlerin güven içerisinde yapılması da dahil, her bir Kıbrıs Türk’ünün canını da malını da korumakta kararlıdır.

Türkiye’nin seçim malzemesi yapılmasının sakıncaları daha önceki çeşitli açıklamalarımızda da defalarca dile getirilmiştir.

Türkiye Cumhuriyetine yönelik bu rahatsız edici tavrın sürdürülmekte olması iyi niyetten uzaktır.”

DERVİŞ EROĞLU’NU HATIRLATTI

2000 yılında Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ne adaylığını koyan Derviş Eroğlu da seçim sonucunda ikinci tura çıkmayı başarmasına rağmen aniden adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. 2010’da cumhurbaşkanı seçilen Eroğlu’nun “peşime 40 MİT mensubu taktılar” açıklaması da uzun süre konuşulmuştu. (HABER MERKEZİ)

Exit mobile version