Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KHK’lıların iş bulmasına yardım ettikleri gerekçesiyle 23 kişi gözaltına alındı

[ad_1

Antalya’da KHK ihraç edilen kişilerin iş bulmasına yardım ettikleri gerekçesiyle 23 kişi Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla polis tarafından gözaltına alındı.

Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’nce KHK ile ihraç edilen kişilerin iş bulmasına yardımcı oldukları için Antalya merkezli Balıkesir, Gaziantep, İstanbul, Denizli, Burdur ve Ankara olmak üzere toplam 7 ilde operasyon düzenlendi.

Gözaltına alınan 23 kişiden 12’si tutuklanırken diğer kişiler adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

HDP Kocaeli Milletvekili ve Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, KHK’lılara iş buldukları gerekçesiyle aralarında 60 yaşında kadınların da bulunduğu kişilerin tutuklanmasına tepki gösterdi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Gergerlioğlu, ‘‘KHK’lılara iş buluyorlar diye 23 kişi gözaltına alınmış!!! Gümüşhane cezaevindeki Mustafa Kabakçıoğlu’nun tüm insanlığa dehşet veren plastik, beyaz sandalyedeki ölümünün bir benzeri her gün işte bu soykırımlarla devam ediyor Ey toplum..! İlla fotosu mu olsun esaslı tepkin için?’’ ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu, Antalya’da sırf iş buldukları için zulme uğrayan bir kişinin kendisine gönderdiği ‘‘İşte zulmün şahitlerinden biri bana ulaştı “Merhaba Ömer bey o 23 kişiden birisi de benim. Eşim içerde 7 yaşında 1 sınıfa başlayan kızımla yalnız yaşadığım halde ev hapsi aldım. 60 yaşında birçok hastalığı olan Arife teyzeyi tutukladılar maalesef, eşi ve kendi tutuklanan bayanlarda oldu.” şeklindeki mesajı da kamuoyuyla paylaşarak zulme tepki gösterdi.

Exit mobile version