Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bekir Ağırdır: ‘AKP’nin oyu yüzde 25’e düştü’

Son kamuoyu anketlerine göre AKP’nin oyları giderek eriyor. Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır,  AKP’nin oyunun yüzde 25’e kadar düştüğünü açıkladı. Ağırdır’a göre Cumhur İttifakı’nın oy oranı da yüzde 50’nin altında.

Ağırdır “Endişeli seçmen siyasete ve partisine kırgın. AK Parti’nin oyu yüzde 25. Muhafazakâr dünyadaki zihinsel değişim yeni partiler için müthiş bir fırsat” dedi.

Kaygılı seçmenin AKP’den koptuğuna dikkat çeken Ağırdır, “İktidar partisinde kırgın seçmen oranı yükseliyor. Garip olan muhalif partilerde de kırgınlar gözlemleniyor. 1 Kasım 2015 seçimlerini baz alırsak, AK Parti tek başına yüzde 50 oy aldı. Özel konjonktürel nedenler olsa da 100 seçmenden oy kullanan 90’ının oyunu AK Parti aldı. Yani 45 kişi AK partiye oy verdi. Şimdi ise bu son anketimize göre 25’e kadar düştü. En çok kırgın seçmen AK Parti’de” ifadelerini kullandı.

Ağırdır, son anketlerinde Cumhur İttifakı’nın yüzde 50’nin altına indiğine de dikkat çekti. Ağırdır, AKP ve MHP dışındaki partilerin toplam oyunun ise yüzde 50’den fazla olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“Siyasi tablonun ne olacağı, ne yönde değişeceğini iktidarın ve ortağının adımları belirlemeyecek. Muhalefetin yaptıkları yapabildikleri belirleyecek. Çünkü bir çözülme var ama onlar henüz bir adres bulmuş değiller. Kulaklarını, gözlerini ‘muhalefet ne diyor’ diye çevirmiş durumda. Türkiye’de seçmen çekirge gibi o partiden bu partiye geçmiyor. Son bir yıldır gri alanın karakteri ağırlıklı olarak muhalefetin pozisyonuna daha yakın bir yerde duruyor.

Bundan beş-altı yıl önce, AK Parti demeyen kitle bile AK Parti’nin savunduğu görüşlere daha yakın duruyordu ya da AK Parti kazanır diyordu. Bugün ise tam tersi. Bu kategorik olarak muhalefetin kazanacağı anlamına da gelmiyor. O duygu haline, o arayışa bir cevap üretebilirse, gerek ittifak tercihi, gerek aday gerekse vaat olarak bu hareket devam eder. Muhalefet bunu yapamazsa, AK Parti olduğu için değil bu toprakların insanlarının DNA’larında olan nizamı koruma gayreti ağır basar. ’16 devlet kurduk, 17.’yi yaşatacağız ilelebet’ diyen başka bir millet yok dünyada. Muhalefet bir cevap üretemezse, ‘devlet kaotik duruma müdahale etsin’ duygusuna yönelebilir seçmen. Devleti temsil eden AK Parti mi olur, MHP mi olur belli olmaz. Yani o hareket sadece AK Parti diye yönelmeyebilir.”

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz

Exit mobile version