Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Pakdemirli’nin enkaz altındaki kişiyle görüşmesi tepki çekti

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’de yıkıma neden olan Ege denizindeki depremin ardından Bayraklı ilçesinde incelemelerde bulundu. Bakan Pakdemirli, yıkılan bir evin enkazı üzerinde, arama kurtarma çalışmalarına müdahale etti. Enkaz altındaki bir kadınla görüşen görevlinin elinden telefonu alan Pakdemirli kameralara yönelip kişiyle konuştu.

Çöken 8 katlı binanın enkazında kalan kadınla telefonla görüşen Bakan Pakdemirli, kadına, kendisine ulaşmak için arama kurtarma köpeklerinin kullanılacağını ve sakin olması gerektiğini, yerinin büyük ölçüde belirlendiğini söyledi.

Bakan Pakdemirli’nin telefonla konuştuğu Buse Hasyılmaz 9,5 saat sonra enkazdan çıkarıldı.

BAKANIN “ŞOV YAPMASI” TEPKİ ÇEKTİ

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu “Bakan olsa dahi uzman ve görevli olmayan birinin değil enkazın üstüne çıkmak, enkazın yanına gitmesi dahi doğru bir davranış değildir… CHAOS – Chief Has Arrived on Scene!..” paylaşımı yaptı.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici olay hakkında, ”Depremzedeye yardım böyle olmaz. Tarım ve Orman Bakanı İzmir’de yıkılan binanın üzerinde görevli kadının elinden telefonu aldı, yardım şovu yapıyor. Yazık….” dedi.

Exit mobile version