Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Azerbaycan’a füze saldırısı iddiası: 22 ölü

Ermenistan ile Azerbaycan arasında tarafların birbirini suçlayan açıklamalarıyla Dağlık Karabağ’da başlayan çatışmalar bölgeyi savaşın eşiğine getirdi. Uluslararası alandan taraflara “ateşkes” çağrıları gelirken, Azerbaycan’ın en büyük ikinci şehri olan Gence’deki sivil yerleşim alanlarına füze saldırısı yapıldığı iddia edildi.

Azerbaycan, Ermenistan’ın Gence’ye füze ile saldırdığını ve 22 kişinin hayatını kaybettiği, 74 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Azerbaycan saldırının Ermenistan’dan yapıldığını iddia ederken Ermenistan ise Karabağ’dan yapıldığını savunuyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan tarafından atıldığını savunduğu füzenin şehre isabet ettiğini açıkladı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı doğrulayarak, ilk belirlemelere göre saldırıda 22 kişinin öldüğünü, 74 kişinin yaralandığını duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı da Ermenistan ordusunun, Gence şehrinin yanı sıra, Karabağ’da da Fuzuli bölgesini, Ağdam ve Terter köylerini topçu ve roket atışlarıyla bombaladığını iddia eden açıklamada bulundu.

Açıklamada, “Gence’ye yönelik saldırılar, Ermenistan topraklarından yapılmıştır” denildi.

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov da yaptığı açıklamada, “Ermenistan topraklarından Azerbaycan topraklarına yönelik gerçekleştirilen saldırılar, kışkırtmaya yöneliktir ve çatışma bölgesini genişletmektedir” dedi.

Dağlık Karabağ Başbakanı Sözcüsü Vahram Poghosyan da Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından Gence askeri havaalanının vurulduğunu söyledi.

Vahram Poghosyan “Gence askeri havaalanı ortadan kaldırıldı” dedi.

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz

Exit mobile version