Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Altay tankının üretimi başka bahara kaldı

Hükümetin savunma sanayinde en büyük gelişimlerinden biri olarak gösterdiği Altay tankının seri üretimi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in açıklamasına karşın Cumhurbaşkanlığı’nın 2021 yıllık programında yer almadı.

Cumhuriyet’ten Hüseyin Hayatsever’i haberine göre, 2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nın “savunma sanayi” bölümündeki verilere göre 2019’da yüzde 67 olan savunma sanayii yerlilik oranının 2020’de yüzde 69 olması öngörülürken 2021 için bu oranın yüzde 71’e çıkarılması hedeflendi. Ancak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) envanterine girecek araçlarla ilgili somut hedeflere yer verilmedi.

2020 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda savunma sanayii alanında yürütülecek faaliyet ve projeler bölümünde “Altay tankı, yerli hava savunma sistemleri, deniz platformları envantere kazandırılacak, envanterdeki İHA sayısı artırılacak; İHA motoru prototipinin ve kara araç motorunun teslimi yapılacaktır” denilmişti.

BMC tarafından üretilen tankın motoru Almanya’dan ithal edilecekti ancak bu konuda yaşanan kimi sıkıntılar nedeniyle üretimin aksayabileceği belirtilmişti. Fakat, Demir 29 Eylül’de Altay tankında seri üretimin başlamasıyla ilgili, “Alternatif motoru bulup getirip sisteme girmesiyle arada büyük bir boşluk bırakmamakla ilgili zamansal yol haritamız var” açıklamasını yapmıştı.

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz

Exit mobile version