Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunanistan’dan silahlanma açıklaması: Barış için savaşa daha hazırlıklı olmalısınız

Yunanistan-Türkiye gerilimi karşılıklı adımlar ve açıklamalarla tırmanmaya devam ederken Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, gerilimin odağındaki Meis Adası’nı ziyaret etti; CNN’e sert açıklamalarda bulundu. Sakellaropulu, ülkesinin Fransa’dan 18 adet savaş uçağı alma, donanmaya dört yeni fırkateyn katma ve 15 yeni askerle silahlı kuvvetleri güçlendirme kararı için “Eğer barış istiyorsanız, her zaman savaşa daha iyi hazırlıklı olmalısınız” dedi. Sakellaropulu, “Krizin yaşandığı bir zamanda, Türkiye’nin yanı başındaki bir adaya ziyaretiniz kışkırtıcı bir mesaj değil mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bir Yunan cumhurbaşkanının barışçıl bir ziyareti asla provokatif olamaz. Hassas zamanlardan geçiyoruz. Biz diyalogdan yanayız. Yunanistan diyaloğu desteklediğini kanıtlamıştır. Ama tehdit altında bir diyaloğu değil.”

AB TEMSİLCİSİ: CİDDİ RİSK VAR

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Financial Times’a açıklamalarda bulundu.

AB bünyesindeki 5 yıllık görevine aralık ayında başlayan Borrell, “Doğu Akdeniz’de Yunanistan, Türkiye ve Rum Kesimi arasındaki gerilim katlanarak artıyor ve sözlü atışmanın çok ötesine geçecek bir çatışma riski yüksek” ifadesini kullandı.

Son dönemde hem Belarus hem de Doğu Akdeniz ile ilgili ciddi krizler yaşayan Avrupa Birliği’nin üst düzey yetkililerinden olan Borrell, “Avrupa Birliği, 24 Eylül’de başlayacak Brüksel’deki zirvede Türkiye’ye yaptırımı konuşulabilir” ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Reklam

Exit mobile version