Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Trump konuşurken Sırbistan Cumhurbaşkanı’nın ‘Biz ne yaptık’ bakışı gündem oldu

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in imzaladığı belgenin ardından ABD Başkanı Trump’ın “Sırbistan İsrail büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacak” sözleri sonrası  önünde duran anlaşmaya ve danışmanlarına bakışı dünya gündemine oturdu.  

ABD Başkanı Trump, Sırbistan ve Kosova’nın ekonomik ilişkileri normalleştirme konusunda anlaşmaya vardığını, Sırbistan’ın ise büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını duyurduğu esnada Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic’in tepkisi dikkat çekti. 

 Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşme üzere ABD’ye gitti. Aleksandar Vucic’in Trump’ın karşısında bir sandalyeye oturtulması dünya basının da geniş yer bulmuştu. Bu olayın ardından yaşanan asıl olay karşısında Cumhurbaşkanı Vucic’in zor anlarının görüntülendiği anlar ise dünya gündeminin ilk sırasında yer aldı.  

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz günlerde Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vucic ve Kosova Başbakanı Avdullah Hoti ile Oval Ofis’te düzenlediği basın toplantısında, Sırbistan’ın büyükelçiliğini Kudüs‘e taşıyacağını açıklamıştı. 

ABD Başkanı Trump’ın basın toplantısında bu açıklamayı yaptığı sırada, Sırbistan Devlet Başkanı Vucic’in ifadeleri dikkat çekti. Görüntülerde, Vucic’in başını eğdiği, heyetine baktığı ve anlaşmayı gözden geçirdiği fark edildi. 

Öte yandan, sosyal medyada da görüntülere ilişkin, “Kudüs maddesini fark etmemiş” yorumları yapıldı. 

Exit mobile version