Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Melania Trump: Eşim ne düşünürse onu söyler

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) first lady’si Melania Trump, Cumhuriyetçi Parti Kongresi’nin ikinci gününde başkan ve başkan adayı eşi Donald Trump’a destek konuşması yaptı.

Salı günkü kongre programı, polis tarafından arkasından vurulan ve hastanedeki tedavisi süren 29 yaşındaki siyah Jacob Blake için bir dua ile başladı.

Melania Trump’ın da odak noktası George Floyd cinayetinden sonra artan ve son olarak Jacob Blake’in vurulmasıyla yeniden alevlenen protestolar ve ırkçılık karşıtı hareket ile koronavirüs salgını oldu.

Wisconsin’de polisin ateş etmesi üzerine protestolar devam ederken, first lady “Şiddeti ve yağmayı durdurun” dedi.

Trump, Amerikalıları ırka dayalı varsayımlar yapmayı bırakmaya çağırdı.

“Bununla gurur duymadığımız gerçek”

ABD basınında her daim ilgi odağı olan  first lady, Salı akşamının açılış konuşmasını, Beyaz Saray’ın Gül Bahçesi’nde eşi Donald Trump’ın da aralarında olduğu küçük bir dinleyici önünde yaptı.

“Hepiniz gibi ben de ülkemizdeki ırksal huzursuzluğu anlıyorum” dedi ve ekledi:

“Tarihimizin bazı bölümleriyle gurur duymadığımız acı bir gerçek. Geçmişten öğrenmeye devam ederken geleceğe odaklanmanızı tavsiye ederim.

“İnsanları medeni bir şekilde bir araya gelmeye çağırıyorum, böylece çalışabilir ve standart Amerikan ideallerimizi yaşayabiliriz.

“İnsanlardan ayrıca adalet adına yapılan şiddeti ve yağmayı durdurmalarını ve asla bir kişinin teninin rengine dayalı varsayımlarda bulunmamalarını istiyorum.”

“Yalnız olmadığınızı bilmenizi istiyorum”

First lady Trump konuşmasında 178 bin’den fazla Amerikalıyı öldüren koronavirüs salgını konusunda endişelenen Amerikalılarla dayanışma mesajı da verdi.

“Birçok insanın endişeli olduğunu biliyorum” dedi ve ekledi: “Bazıları çaresiz hissediyor. Yalnız olmadığınızı bilmenizi istiyorum.”

“Eşim ne düşünüyorsa onu söylüyor”

First lady eşini “herhangi bir şey hakkında nasıl hissettiği konusunda sır saklamayan” biri olarak övdü:

“Tam dürüstlük, biz vatandaşlar olarak başkanımızdan görmeyi hak ettiğimiz şeydir. Hoşunuza gitsin ya da gitmesin her zaman onun ne düşündüğünü biliyorsunuz.”

WATCH: Melania Trump’s full speech at the Republican National Convention | 2020 RNC Night 2

“O, her şeyi yapana kadar rahatlamayacak”

Melania Trump, “Koronavirüs, zor bir süreç olmanın yanında ABD halkını bir araya getirerek bağlarını güçlendirdi” derken eşi Trump ile ilgili, “Koronavirüs kapsamında eşim bütün yapılması gerekenleri yapana kadar rahatlamayacak” dedi.

Salı günü başka kim konuştu?

“Fırsatlar Ülkesi” temasıyla tasarlanan ikinci geceyi, başkanın çocukları Eric ve Tiffany Trump’tan da dinlendi.

Eric, şimdiye kadar konvansiyonun yinelenen mesajı olan “radikal Demokratlar” a karşı çıktı.

“Silahlı kuvvetlerimiz özgürlüğümüzü korumak için her gün canlarını verirken, ulusal marşımıza diz çöküp saygısızlık etmek istiyorlar” şeklinde konuştu.

“Babam için bir oy Amerikan idealleri için bir oy”

Donald Trump’ın kızı Tiffany Trump ise “Babam için verilecek bir oy Amerikan idealleri için verilecek bir oydur” dedi.

Exit mobile version