Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mehmet Cengiz’e yine ‘otoyol piyangosu’

AKP’nin 18 yıllık iktidarı boyunca çok sayıda ihale alan, ettiği küfürle belleklere kazınan Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz İnşaat, son olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği en büyük ihalelerden birini daha aldı.

Ceniz İnşaat’a Trabzon – Aşkale Yolu Zigana İkmal İnşaatı 953 milyon TL bedelle verildi.

BirGün Gazetesi’nin haberine göre, Karayolları Genel Müdürlüğü, Trabzon – Aşkale Yolu Zigana Tüneli Bağlantı Yolları İkmal İnşaatı” için 14 Temmuz’da bir ihale gerçekleştirdi ve ihale, bugüne kadar AKP iktidarı tarafından gerçekleştirilen onlarca büyük ihaleyi kazanan Cengiz Holding’in oldu.

Cengiz İnşaat’ın 953 milyon 203 bin TL bedelle kazandığı ihalenin sözleşmesi ise 27 Ağustos’ta imzalandı.

Pazarlık usulüyle düzenlenen ihalenin gerçekleştirildiği Trabzon – Aşkale Zigana Tüneli Bağlantı yolları için ilk ihale 2015 yılında yapıldı ve Karayolları Genel Müdürlüğü bu yol için milyarlarca TL harcadı.

Habere göre, ilk tünel ve bağlantı yolları ihalesini de Cengiz İnşaat kazandı ancak ihaleye katılan diğer şirketlerin sürece itiraz etmesiyle mahkeme ihalenin tekrar değerlendirilmesine karar verdi. Ardından da 2016 yılında Cengiz İnşaat ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasında 446 milyon 297 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

AKP iktidarındaki tüm “mega projeleri” tek başına ya da konsorsiyum içinde yer alarak üstlenen Cengiz’in üstlendiği yapım işlerinden bazıları şöyle:

♦ İstanbul 3’üncü Havalimanı

♦ Hasankeyf Ilısu Barajı

♦ Kuzey Marmara Otoyolu

♦ Yusufeli Barajı ve HES

♦ Akkuyu Nükleer Santral Limanı

♦ Ordu-Giresun Havalimanı

♦ Rize-Artvin Havalimanı

♦ Hüseyin Avni Paşa Korusu

Exit mobile version