Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

“HDP dışında adımın geçmesi beni üzer, hatta öfkelendirir”

Fotoğraf: HDP

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan HDP’nin önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski milletvekili HDP Milletvekili Abdullah Zeydan’ı ziyaret etti.

Ziyaret sonrası basın açıklaması yapan Buldan ve Sancar şunları söyledi:

Pervin Buldan: “Bugün Edirne Cezaevi’nde Sayın Sayın Demirtaş ve Sayın Abdullah Zeydan’ı ziyaret ettik. Bu ziyareti bu süreçte gerçekleştirmemizin önemini özellikle ifade etmek istiyorum. Çünkü pandemiden dolayı bir uzun süredir cezaevine gelemiyorduk, arkadaşlarımızı ziyaret edemiyorduk. Daha önceki görüşlerimizde açık görüş yapıyorduk ama pandemi döneminde bugün kapalı görüş yapma gereği duyuldu.

“Yaptığımız bu kapalı görüşte hem Demirtaş’ın hem de Sayın Zeydan’ın oldukça sağlıklı ve moralli olduklarını gözlemledik. Her iki arkadaşımızın da tüm halklarımıza, herkese özel selamlarını ve sevgilerini getirdik. İki arkadaşımızın da çok büyük bir morale sahip olduklarını ve sağlıklı olduklarını gözlemledik.

“Türkiye’nin barışı üzerine sohbet ettik”

“Sayın Zeydan’ın Türkiye halklarına, Türkiye toplumuna ve halklarımıza özel selamları var. Bu zorlu süreçte halkımıza teşekkürlerini ilettiler. Çok yoğun bir baskı ve saldırı sürecinde halkımızın dimdik ayakta olduğunu, partisine sahip çıktığını, içeride de olsa bunu görebildiklerini ve hissettiklerini ifade etti.

“Sayın Demirtaş’ın da Türkiye toplumuna, halkımıza özel selamları var. Bu hastalıktan dolayı yaşamını yitiren tüm insanlara başsağlığı diledi, yakınlarına sabırlar diledi.

“Sayın Demirtaş ile Türkiye’nin barışı üzerine sohbet ettik. Tüm konuşmamız barış üzerineydi. Barış sürecini örebilmenin, geliştirebilmenin yol ve yöntemlerini konuştuk. Barış deklarasyonunu toplumsallaştırmanın yol ve yöntemlerini konuştuk.

“Mücadele programımızı değerlendirdik”

Mithat Sancar: “Gündemimizde siyasetin bütün önemli konuları vardı ama süre kısıtlıydı. Demokratik mücadele programımızı değerlendirdik. 1 Haziran’da tutum belgesiyle başlayan sürecin aşamalarıyla ilgili kendisine bilgi verdik, kendisinin de görüşlerini aldık sevgili Selahattin Demirtaş’tan ve elbette aynı şekilde Abdullah Zeydan’dan da.

Bazı spekülasyonlar ve tartışmalar da yaşandı bu süre içinde. Selahattin Demirtaş adı etrafında yeni parti iddiaları ortaya atıldı. Aslında kendisinin de, bizim de bunları cevap vermeye değer görmediğimiz ortada. Fakat bu tartışma köpürtüldükçe kendisinin de kısa bir açıklama yapma ihtiyacı doğdu. O kısa açıklamayı yapma gereği duymuş olmak bile kendisine çok ağır gelmiş.

“Ayrılık yaratmaya çalışanlar boşa uğraşıyor”

Kendisi ‘Ben siyaseti, hayatı bu partide öğrendim. Bu partide mücadele ettim, büyüdüm, yürüdüm. Dolayısıyla benim partim dışında herhangi bir mecrada, HDP dışında herhangi bir arayışta adımın geçmesi beni üzer, hatta öfkelendirir.Ben sadece fiziksel değil kalben de her an partinin her kademesinde bulunuyor hissederim kendimi. O spekülasyonları bir daha lütfen kimse gündeme getirmesin’ diyor.

HDP yönetimi ile Demirtaş arasında ayrılık veya fesat yaratmaya yönelik girişimler beyhudedir. Akıllarından geçirenler bundan vazgeçsinler. Boşa uğraşıyorlar. Selahattin Demirtaş, içerideki tüm yoldaşlarımız gibi bizim çok değerli varlığımızdır. Birlikte yürüyoruz.” (RT)

Exit mobile version