Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDK Sözcüsü Şenoğlu ve ESP’liler tutuklama talebi mahkemeye sevk edildi

Ezilenlerin Sosyalist Partisine (ESP) yönelik operasyonda gözaltına alınan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ile 17 parti yönetici ve üyesinin emniyet ifadeleri tamamlandı. Savcılık, “Terör örgütü üyesi olmak” ve “terör örgütü propagandası” yaptıkları gerekçesiyle 17 kişiyi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Gözaltında olanların siyasi parti faaliyetlerinden suçlandıkları belirtildi.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesinde, ESP üyeleri, açıklama yaparak arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri yanı sıra çok sayıda kişi açıklamaya katıldı.

“ARKADAŞLARIMIZI ALACAĞIZ”

“Gözaltılar serbest bırakılsın. Bize gücünüz yetmez biz kazanacağız” pankartının açıldığı açıklamada konuşan HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, “Sizi eleştiren belediye eş başkanlarımız tutukluyorsunuz. Ebru Timtik’i ölüme götüren sizin adaletinizdir. Saraydan bir emir verilir, bizim arkadaşlarımız gözaltına alınır. İtirafçı bulunur arkadaşlarımız ölüme mahkum edilir. Bu iktidarın gençlere kadınlara yoksullara vereceği bir şey kalmadı. Biz buradan bir kez daha söylüyoruz bütün baskıcı politikalarınıza rağmen örgütlenmeye, demokrasiyi, barışı dile getirmeye devam edeceğiz. Sizin şu adalet saraylarınızdan bütün arkadaşlarımızı çekip alacağız” dedi.

“SALDIRILARI BOŞA DÜŞÜRECEĞİZ”

Ardından söz alan SKM Genel Sözcüsü Deniz Aktaş, “Sosyalistleri, Kürtleri gözaltıyla iradesini kırabileceğini sanıyor. Kadın düşmanlığına cins kırımına katilleri koruyarak İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi gündemine alarak kadın AKP saldırılarını boşa düşürmeye devam edecektir” diye konuştu.

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

SGDF MYK Üyesi Nazlı Yöyler de “Bugün buraya faşist diktatörlüğün kurmaca mahkemelerinde yoldaşlarımız almaya geldik. Tarihin her anında bizi bitirme arzusu ile yanıp tutuşan diktatörlüğün karşısında durduk. Komplolar katliamlar gözaltılar bize sökmez. Biz tarihimizden aldığımız güçle mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Son olarak söz alan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, “Başta partimiz HDP ve bileşenlerini dönük saldırılar, işçiye, kadına, gence, doğaya karşı bir saldırıdır. Zafer yakındır, mutlaka biz kazanacağız” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Reklam

Exit mobile version