Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazeteci Abdullah Bozkurt’a İsveç’te saldırı

2 yıldan beri yaptığı dosya haberleriyle Türkiye’deki haksızlık ve hukuksuzlukları ortaya çıkaran Nordic Monitor Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Bozkurt evinin önünde saldırıya uğradı.

Nordic Monitor Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Bozkurt dün öğleden sonra saat 14.30 sıralarında evinin önünde kimliği belirsiz üç kişinin saldırısına uğradı. Aldığı darbeler sonrası sonucu kanaması olan Bozkurt hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

Olay sonrası basın açıklaması yapan Bozkurt, saldırıyla verilmek istenen mesajı aynen iade ettiğini belirterek Nordic Monitor’ün Türkiye’deki hukuksuzlukları dünya kamuoyuna anlatmaya daha kararlı bir şekilde devam edeceğini söyledi.

BOZKURT: HAKSIZLIKLARI VE HUKUKSUZLARI ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİM

Bozkurt şöyle konuştu: ”Yazdıklarımdan, konuştuklarımdan, Türkiye’deki haksızlık ve hukuksuzlukların özellikle devlet kurumlarının ve başta istihbarat örgütü olmak üzere yapmış oldukları yanlış işlerin deşifre edilmesinden rahatsız olan kesimlerin organizasyonun bir parçası olduğunu düşünüyorum. Mesajında aslında bu olduğunu anlıyorum. Bunu da reddediyorum bir anlamda; çünkü amaç yurtdışında olsanız bile biz size ulaşırız, uzun kollarımız sizi her yerde bulur. Gerekirse öldürmeye varıncaya kadar tehditlere muhatap kaldığımı zaten biliyordum. Ama bunları kabul etmediğimi yine yazmaya, çizmeye, ifade etmeye Türkiye’deki haksızlık ve hukuksuzlukları özellikle uluslararası platformlarda ingilizce ifade etmeye devam edeceğim.”

İsveç’te yaşayan Bozkurt uzun süredir Anadolu Ajansı, Oda TV, Aydınlık ve havuz medyasının hedef gösterdiği bir gazeteciydi. Bozkurt’un özellikle MİT’in illegal operasyonları, radikal örgütler ve Erdoğan’ın yurtdışındaki uzun kolları hakkında özel haberleri dikkat çekiyordu.

Exit mobile version