Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ermenistan’a ait 2 savaş uçağı düştü

Ermenistan Türkiye’nin düşürdüğünü öne sürdüğü SU-25’in fotoğrafını yayınladı. Azerbaycan ise Ermenistan’a ait 2 savaş uçağının düştüğünü ve uçaklardan birinin düşme nedenleri ile ilgili Erivan’ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Azerbaycan lideri Aliyev’in dış politika danışmanı Hikmet Gadjiyev ellerindeki bilgilere göre dün Ermenistan’ın iki Su-25 uçağının havalandığını, her ikisinin de bir dağa çarparak düştüklerini savundu.

Gadjiyev Su-25 uçaklarından birisini Türkiye’ye ait bir F-16’nın düşürdüğü biçimindeki açıklamaları ise ‘Ermenistan’ın dezenformasyonu’ olarak tanımladı.

Aliyev’in danışmanının açıklaması, Ermenistan’ın dün Türkiye tarafından düşürüldüğünü öne sürdüğü bir Su-25 uçağının enkazına ilişkin görüntüleri yayınlamasını izledi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı yetkilileri söz konusu uçağın düşmesiyle hayatını kaybeden pilotun ismini bugün Valeri Danelin olarak açıklamıştı.

Ankara da Bakü de dün Ermenistan hava sahasında bu ülkenin bir uçağının düşürüldüğü suçlamalarını reddetmişti.

Ermenistan ile Azerbaycan’ın ilişkileri, sınırdaki Karabağ bölgesinde pazar sabahı alevlenen çatışmalar nedeniyle bir defa daha gerilmiş durumda.

AFP: ÇATIŞMALARDA 98 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Fransız haber ajansı AFP, Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 98’e çıktığını aktardı.

Pazar gününden bu yana iki devletin yaptığı resmi açıklamaları derleyen ajans, Dağlık Karabağ’da 81 ayrılık yanlısı askerin ve iki tarafta 17 sivilin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise Pazar’dan bu yana 2 bin 300 Ermeni askeri öldürdüğünü belirtiyor.

Azerbaycan 130 tank, 200 top, 25 hava savunma sistemi ve 55 askeri aracı imha ettiğini de açıklamıştı.

Ermenistan ise bu iddiaları reddediyor.

ERMENİSTAN’DAN İDDİALAR

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepyan, Azerbaycan’ın bölgenin kuzeyinde “Dağlık Karabağ Savunma Ordusu mevzilerine hava bombardımanı” düzenlediğini, operasyonlarda Türkiye yapımı İHA’ların kullanıldığını ve Türk F-16’larının havada görüldüğünü açıkladı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan’da 790 askerin yaşamını yitirdiğini, 1900’den fazlasının yaralandığını belirtirken, 137 tank, 72 İHA, yedi helikopter ve bir An-2 uçağının imha edildiğini aktardı.

Dağlık Karabağ’daki ayrılıkçı yönetimin Savunma Bakan Yardımcısı Artur Sargisyan, Azerbaycan’a ait 17 tank, dört zırhlı personel aracı, üç mühendislik ve teknik zırhlı araç ve 13 İHA’nın imha edildiğini, 500 askerin yaşamını yitirdiğini öne sürdü.

Exit mobile version