Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Enes Kanter oynayınca, Boston kaybetmiyor: 121-108

ZAFER ÖZSOY

NBA Şampiyonluk mücadelesi Doğu finalinde, rakibi Miami Heat’i 121-108 yenen Boston Celtics seriyi 3-2 ye taşıdı.

NBA Doğu finali şampiyonluk serisinde Miami Heat ile 5 kez karşılaşan Boston Celtics, Enes Kanter’in süre aldığı 2. maçtan da galibiyetle ayrıldı.

ENES KANTER TAKIMI ATEŞLEDİ

Takımı 10 sayı geriye düştükten sonra Bench’ten oyuna giren Enes Kanter, Celtics ateşleyen kişi oldu. Peşpeşe attığı sayılar ve hücum ribaundları ile farkın açılmasına izin vermeyen Enes Kanter 10 dakika oyunda kalmasına rağmen 8 sayı 4 ribaund ve 2 asist yaptı.

ENES OYUNA GİRDİ TWİTTER YIKILDI

Seride 3-1 geride olmasına rağmen maça da iyi başlayamayan Boston Celtics’te Enes Kanter, oyuna girdikten 16 saniye sonra ilk sayısını, bundan 8 saniye sonrada ikinci sayısını atarak yaptığı katkı ile farkın kapanmasını sağladı. Bunun üzerine Celtics taraftarları #Kanter ismini Twitter’da 10 dakika içinde ABD listesinde 4 numaraya dünya listesinde ise 6 numaraya taşıdı.

KOÇ’TAN ENES’E ÖVGÜ

Maç sonrası basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Boston Celtics koçu Brad Stevens, “Enes Kanter’in boyalı alandaki sayıları bizi maça sabitledi ve devre arasına gitme şansı verdi.” diyerek Enes Kanter’in takıma katkısını belirtti.

BOSTON YORUMCULARINDA KOÇA ‘KANTER ELEŞTİRİSİ’

Türkiye medyası Enes Kanter’i göremezken, Boston yorumcuları, Enes’in takıma katkılarını övmeye devam ediyor. Enes Kanter ve Daniel Thies’ın oyunda olduğu zamanlarda hücum ribaundları alarak dış oyuncuların rahat top kullanmalarına imkan verdiğini belirten yorumcular, Koç Brad Stevens’ın kısa 5 ısrarından vazgeçerek Enes Kanter’e daha fazla süre vermesi gerektiğini söylüyorlar.

Boston Celtics yorumcusu ve NBA.com yazarı Marc D’amico, sitede aldığı yazasında Enes Kanter’in takıma yaptığı katkıları anlatarak artık bazı şeyleri konuşma zamanı diyerek Şampiyon olmak istiyorlarsa Enes Kanter’in daha çok süre alması gerektiğini yazdı.

SSPORT’A GÖRE ENES HALA YOK!

Takım arkadaşı Jayson Tatum maç sonrası, “Enes Kanter her zaman hazırdır ve oyuna girdiğinde bize enerji verir diyerek överken”, Ssport yorumcuları Enes Kanter’e sansür uygulamaya devam ediyorlar.

Boston Celtics’te wJayson Tatum’un 31 sayı 10 ribaund ile “double-double” yaptığı maçta, Jaylen Brown 28 sayı 8 ribaund, Daniel Theis ve Kemba Walker 15 sayı attı.

Heat’te Goran Dragiç’in 23, Duncan Robinson’ın 20 ve Jimmy Buttler’ın 17 sayısı mağlubiyeti önleyemedi.

Exit mobile version