Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya’dan ziyarete gelen gurbetçi çiftin ekonomi yorumu sosyal medyayı salladı

Almanya’dan Türkiye’ye ziyarete gelen gurbetçi çiftin bir sokak röportajında Türkiye ekonomisi ve insan haklarıyla ilgili sözleri sosyal medyada gündem oldu. İstanbulluları nankörlükle suçlayan çift, Erdoğan’ın kıymetinin bilinmediğini söyledi.

“Türkiye’nin ekonomisi çok güzel. Açız diye televizyonlardan yalan yalan bağırıyorlar, restoranların hepsi dolu. Açız diye bağıranlar Almanya’ya gelsin bakalım. Almanya Türkiye’den çok daha kötü.” dedi. Muhabirin 1 Euro 10 lira oldu demesi üzerine ‘‘Olsun kardeşim sen de Euro kullanma Türk lirası kullan. Demokrasi, insan hakları diyorlar. Avrupa’da mı gelsinler görsünler bakalım. Avrupa’da demokrasi ve insan hakları yok.’’ diye cevap verdi.

Çevrede bulunan vatandaşların asgari ücretin 2300 lira, en düşük kira 1000 lira demesi üzerine gurbetçi çift vatandaşlarla tartışmaya başladı. ‘‘Türkiye’de insan haklarının kralı var’’ demesi üzerine vatandaşlar gurbetçi çifte tepki göstererek ‘‘O zaman Türkiye’ye dönün, bunları ilkokul çocuklarına yutturursunuz.’’ dedi. Bunun üzerine gurbetçi çift vatandaşları PKK’lı olmakla suçlayınca ortam gerildi.

Exit mobile version