Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Albayrak’tan bu sefer Gergerlioğlu’na linkli cevap

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun bankaların verdiği kredilerle ilgili soru önergesine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ‘link’ göndererek cevap verdi.

Albayrak, Gergerlioğlu’na kayınpederi olan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı konuşmanın linkini göndermekle yetindi.

Gergerlioğlu, Albayrak’a pandemi sürecinde aylık geliri 5 bin liranın altında olanlara kredi verileceğine ilişkin verilen söze rağmen neden insanlara kredi verilmediğini sormuştu.

Söz konusu linkte ise Erdoğan’ın şu sözleri yer aldı: “Geliri 5 bin liranın altında olan 6,7 milyon vatandaşımıza 40 milyar lira finansman desteği verdik. Halkbank aracılığı ile 1 milyon 300 bin esnafımıza 27 milyar lira finansman sağladık. Ayrıca, yüzde 97’sini KOBİ’lerin oluşturduğu 197 bin işletmeye 154 milyar lirayı aşkın finansman tahsisi yaptık. Esnafımızın, sanatkârımızın, sanayicimizin, üreticimizin, çalışanlarımızın yanında yer almaya devam edeceğiz.”

Söz konusu link: tccb.gov.tr/konuşmalar/353/120416/kabine-toplantisinin-ardindan-yaptiklari-konusma

Albayrak, daha önce de çokça kez kendisine soru önergesi veren milletvekillerine link göndermesiyle biliniyor. Albayrak’ın şu ana kadar gönderdiği linkler genellikle konuyla ilgili mevzuatlar olsa da ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından link veriyor.

En son MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen yerel medyanın durumunu sorduğu Albayrak’tan linkli cevap almıştı.

Albayrak’a 7 soru yönelten Özdemir, sorularının sadece birine yanıt alabildiğini belirterek yanıtsız kalan 6 soruyu yeniden Albayrak’a göndermişti.

Exit mobile version