Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP yöneticilerinin adının karıştığı tecavüz iddiasına Kocaeli Savcılığı’ndan açıklama

Yerel medyanın AKP teşkilatından idarecilerin de karıştığını ileri sürdüğü Kartepe’deki cinsel istismar iddiasına ilişkin Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Olayla ilgili soruşturma bulunmadığını ilan etti.

Kocaeli Kartepe’de, yarı zihinsel engelli 20 yaşındaki M.Y’ye cinsel istismar iddiası ile 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılardan 1’i tutuklanırken 3’ü için ev hapsi kararı verildi. Yerel medyada şahıslarda birinin Kartepe Belediyesi personeli olduğu, AKP teşkilatından yöneticilerin de olaya karıştığı ileri sürüldü. Kocaeli Halk Gazetesi’nin dünkü (26 Eylül) ‘Açıklıyoruz: Kartepe AKP’nin tecavüz çetesi’ haberi üzerine Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı.

İLÇE BAŞKANI SADIK YILMAZ NE DİYECEK BAKALIM

Söz konusu haberde şu ifadelere yer verildi: “Gazetemizi hedef gösteren, iftira atıyorlar diyen ve bize etik basın ilkelerini öğretmeye kalkan AKP Kartepe İlçe Başkanı Sadık Yılmaz bu işe ne diyecek bakalım? Kendi teşkilatının şu halini nasıl açıklayacak? Bu kadar ahlaksızı bir araya nasıl getirdin demeyecekler mi ona? Haberin yok muydu demeyecekler mi? Bu utanç hepinize yeter… Hepiniz derhal istifa edin. Ve bu isimlerin neredeyse tamamı Kartepe AKP’nin etkili ve yetkili isimleri… 4 kişi ifade verdi demiştik. (Şüphelilerden E.Ş, M.S, A.G, G.T gözaltına alınmıştı.)

Gelelim diğerlerine: F.B…. İlçe Başkan Yardımcısı, F.K…. AKP eski İl Genel Meclis Üyesi, N.A… AKP Meclis Üyesi. E.Ş….. Kartepe Belediyesi’nde, M.S…. İlçe Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi, B.M…. Başkan şoförü. Ama durumdan ve duyumlarımızdan anlaşılıyor ki isimler bu kadarla sınırlı değil, şok yaratacak başka isimler de var, onları da netleştirip açıklayacağız. Haberi yayınlarken aldığımız bilgi: Bu isimler savcılığa çağrılmış ve avukatlarıyla gideceklerini bildirmişler.”

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BULUNMADIĞINI DUYURDU

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı da haberle ilgili bir açıklama yaptı: “Kocaeli Halk Gazetesi isimli internet sitesinde 26 Eylül 2020 tarihinde yayınlanan ‘Açıklıyoruz: Kartepe AKP’nin tecavüz çetesi’ başlıklı haberde, E.Ş., M.S., A.G. ve G.T. isimli kişilerin ifade verdiği ve gözaltına alındığı, F.B., F.K., N.A., E.Ş., M.S. ve B.M. isimli kişilerin de savcılığa çağrıldığı ve avukatlarıyla gidecekleri yönünde bir bilgiye ver verilmiş ise de; Cumhuriyet Başsavcılığımız kayıtlarının tetkikinde, bahsi geçen konu ve kişilerle ilgili yürütülen herhangi bir soruşturma bulunmadığı anlaşılmıştır.”

Exit mobile version