Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AB’den Doğu Akdeniz uyarısı: ‘Çatışma riski var’

Doğu Akdeniz’de hidrokarbon enerji kaynaklarının araştırılması ve deniz hakimiyeti konusunda Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilimde, AB’nin Ankara’ya yönelik ağır yaptırımlar uygulaması gündemdeyken, krize ilişkin bir uyarı daha geldi.

Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, Financial Times’a konuştu. Doğu Akdeniz’de gerilimin katlanarak arttığına dikkat çeken Borell, “Sözlerin ötesine geçecek bir çatışma riski var” dedi.

AB’nin üst düzey yetkililerinden olan Borrell, “Avrupa Birliği, 24 Eylül’de başlayacak Brüksel’deki zirvede Türkiye’ye yaptırımı konuşulabilir” ifadesini kullandı.

Borrell, “Doğu Akdeniz’de Yunanistan, Türkiye ve Rum kesimi arasındaki gerilim katlanarak artıyor ve sözlü atışmanın çok ötesine geçecek bir çatışma riski yüksek” diye konuştu.

izleyen Avrupa Birliği, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko ve yakınlarına yaptırımı gündeme getirmişti. İsmini açıklamayan AB diplomatları yaptırım listesinin onaylanmasını Rum Kesimi’nin geciktirdiğini söyledi.

Yetkililer, “Rum Kesimi, Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını garanti altına almak için Belarus’un listesini tutuyor” ifadesini kullandı. Financial Times’a konuşan bir Rum yetkili ise, “Biz böyle bir şey yapmıyoruz. Sadece bu listedeki önerileri uygulayacak bürokratik kapasitemiz yetersiz” açıklamasını yaptı.

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz

Exit mobile version