Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

40’tan fazla kaymakam görevden alındı, listede 400 ismin olduğu iddia edildi

İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği talimat sonrasında bu sabahtan itibaren bazı kaymakamlar görevden alınmaya başlandı. AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Ağrı’da üç kaymakamın FETÖ soruşturması çerçevesinde görevden alındığını açıkladı. Erzurum Valisi Okay Memiş, görevden uzaklaştırmalarla ilgili “Neden görevden uzaklaştırıldığını devlet olarak biliyoruz. Bunu sizinle paylaşamam ama pes doğrusu” dedi.

T24’ün haberinde, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı ile MİT Başkanlığı’nın tespitleri sonrasında başlatıldığı belirtilen soruşturma dahilinde hazırlanan listede 400 dolayında mülki idare amirinin isminin olduğu öne sürüldü. Görevden alınan kaymakamlar hakkında Ankara’da FETÖ’den adli soruşturma başlatılacağı belirtildi.

T24’te yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığının talimatıyla Personel Genel Müdürlüğü’nce hafta sonu isimleri belirlenen kaymakam ve vali yardımcılarının görev yaptığı illerin valilerine talimat gönderildi. İlk aşamada 40’tan fazla kaymakam görevden alınırken bu sabah görevden alınanlar arasında Diyarbakır Silvan Kaymakamı ve aynı zamanda belediye kayyumu olan Mehmet Uslu, Ağrı Diyadin Kaymakamı ve aynı zamanda belediye kayyumu olan Hasan Doğan ile Şanlıurfa Karaköprü Kaymakamı Ufuk Akıl ve Akçakale Kaymakamı Hamza Özer yer aldı. Ayrıca Erzurum’da Hınıs, Narman ve Uzundere kaymakamları da görevden uzaklaştırıldı.

ERZURUM VALİSİ MEMİŞ: PES DOĞRUSU

Erzurum’da Hınıs Kaymakamı Mustafa İlhan, Narman Kaymakamı Mustafa Serin ve Uzundere Kaymakamı Hakan Şeker’in görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili konuşan Erzurum Valisi Okay Memiş, “Bu idari bir tedbir, bu mücadele devam ediyor. Özel bir çalışma. Biz istiyoruz ki hiç kimse bu tür şeylere bulaşmasın. Devletin içine sızmış, manevi duygularımızı rencide eden bir yapılanma. Bu mücadele sonuna kadar devam edecek. Temizlendikçe güçleniyoruz. Mülki idare, yargıda, Türk Silahlı Kuvvetlerinde, emniyet, jandarmada operasyonlar oluyor olmaya devam edecek. ” diye konuştu.

Görevden uzaklaştırılan kaymakamlarla ilgili henüz gözaltı işlemi olmadığını belirten Vali Memiş, “Bende kesin bilgiler var ama paylaşamam, soruşturma devam ediyor. Neden görevden uzaklaştırıldığını biz biliyoruz devlet olarak. Yani pes doğrusu” diye açıklamada bulundu.

Silvan Belediye Eş Bakanı Naşide Toprak’ın 24 Mart 2020 tarihinde görevinden alınması ardından, yerine İlçe Kaymakamı Mehmet Uslu kayyum olarak atanmıştı. Uslu’nun soruşturma kapsamında görevden alınmasıyla yerine bu kez Çankırı’nın Çerkeş İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Çelik atandı.

Hasan Doğan, görevden alınarak tutuklanan Diyadin Belediyesi Eş Başkanı Betül Yaşar’ın yerine kayyum olarak atanmıştı.

Urfa Vali Yardımcılığı görevindeki Ufuk Akıl, 2019’un Ağustos ayında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Karaköprü Kaymakamlığı’na atanmıştı. Yaklaşık bir yıldır görev yapan Akıl’ın soruşturma kapsamında göreviden alınmasının ardından yerine Urfa Vali Yardımcılarından Abdullah Abid Öztoprak atandı.

Görevden alınan diğer isim olan Akçakale Kaymakamı Hamza Özer oldu. Mezopotamya Ajansında yer alan haberde Özer’in yerine ise Harran Kaymakamı Cihan Koç’un vekaleten bakacağı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Reklam

Exit mobile version