Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

398 bin dolarlık sahte AirPods operasyonu

John F. Kennedy Uluslararası Havaalanı için çalışan gümrük ve sınır muhafaza ekibi (CBP) oldukça yoğun bir gün geçirdi. Sahte Apple AirPods modelleri için düzenlenen operasyonda 2 bin adet kablosuz kulaklık ele geçirildi.

Hong Kong menşeli kulaklıkların toplam değeri 398 bin dolara tekabül ediyor.

Twitter üzerinden bir basın açıklaması yapan CBP, Amerikan halkını bu tür sahte ürünlerden koruduğunu söyledi.

Peki, bu ürünler aslında hangi markaya ait?

Shift Delete’in aktardığına göre, CBP New York Saha Operasyonları Direktörü Troy Miller, bu ürünlerin 31 Ağustos 2020 tarihinde yakalandığını açıkladı.

CBP New York Saha Operasyonları Direktörü, sahte AirPods cihazlarına Nevada’ya götürülmek üzereyken el koyulduğunu söyledi.

Bunun dışında Twitter üzerinden yayımlanan fotoğraflarda sahte ürünlerin paketlenmesi adına OnePlus Buds kutusunun kullanıldığı görülüyor.

CBP, yayımladığı iletide yakalanan kulaklıkların Apple’a ait olmadığını vurguladı.

Ürünler, OnePlus’a ait ancak bu konu hakkında henüz bir açıklama yok. Bu bağlamda sahte AirPods modellerinin aslında OnePlus Buds olduğu tahmin ediliyor.

OnePlus tarafından üretilen Buds isimli kulaklıkların şekli AirPods kulaklıklarından farklı olsa da sahtekârların popüler firmalar tarafından satışa sunulan ürünleri hem tasarım bakımından hem de özellik bakımından kopyalayıp orijinaline çok benzeyen ürünler üretip onları piyasaya sürdüğü biliniyor.

Buradan hareketle bu cihazların aslında AirPods görünümlü OnePlus Buds olma ihtimalinin oldukça yüksek olduğu belirtiliyor.

OnePlus cephesinden bu konu hakkında bir açıklama gelmedi. Apple da suskunluğunu koruyor.

Exit mobile version