Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Twitter, devlet destekli medyayı işaretlemeye başladı

Sosyal medya platformu Twitter, devlet destekli medya kuruluşlarını etiketlemeye başladı. Türkiye’de ilk etiketlenen hesap, Rusya’nın medya kuruluşu olan Sputnik oldu.

Sputnik paylaşımlarında artık ‘Rusya – devlet destekli medya’ ifadesi yer alıyor:

gag

Peki bu ne anlama geliyor?

Twitter, devlet propagandası da yapan bu hesaplar için kullanıcıları bilgilendirmiş oluyor. Aynı zamanda bu hesapların tweetleri, Twitter tarafından hiç bir şekilde öne çıkarılmayacak ve öne çıkarılarak kullanıcıların zaman akışına düşmeyecek.

Twitter’ın açıklaması şöyle:

“Devlete bağlı medya kuruluşları için Twitter, kullanıcılara bu etiketlerin bulunduğu hesapları veya bu hesapların Tweetlerini önermez veya öne çıkarmaz.”

Şu anda hangi hesaplar seçim etiketine sahip?

Twitter’ın aktardığı bilgilere göre “şu anda bu etiketlerBM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyelerinden oluşan beş devlete (ABD, BK, Çin, Fransa ve Rusya) ait aşağıdaki Twitter hesaplarında görünmektedir:

  • Büyük ölçüde jeopolitik ve diplomasi ile uğraşan resmi hesaplar
  • Devlete bağlı medya kuruluşları
  • Devlete bağlı medya kuruluşları ile ilişkili editörler veya üst düzey gazeteciler gibi kişiler “

Twitter’ın işaretlerle ilgili açıklaması ise şöyle:

“Devlete bağlı medya hesaplarındaki etiketler; belirli resmi devlet temsilcileri, devlete bağlı medya kuruluşları ve bu kuruluşlarla yakından ilişkili kişiler tarafından kontrol edilen hesaplar hakkında ek bağlam sağlar. 

Bu etiketler, ilgili Twitter hesabının profil sayfasında ve bu hesaplardan gönderilip paylaşılan Tweetlerde görünür. Bu etiketlerde ilgili hesabın bağlı olduğu ülke ve bu hesabın bir devlet temsilcisi veya devlete bağlı medya kuruluşu tarafından işletilip işletilmediği hakkında bilgiler bulunur. 

Ek olarak bu etiketler, ilgili hesabın resmi bir hesap olarak durumunu belirten küçük bir bayrak simgesini ve devlete bağlı medya platformunun küçük amblemini içerir.”

Exit mobile version